יונה יהב
יונה יהבצילום: תום גביש

יונה יהב, ראש העיר חיפה לשעבר, הודיע במסיבת עיתונאים כי הוא חוזר להתמודד על ראשות העיר. יהב הפסיד בבחירות 2018 לעינת קליש-רותם לאחר שזכה לכ-37% מהקולות לעומת 56% של קליש-רותם.

"זו שליחות חיי. אני פטריוט חיפאי", אמר והתייחס גם לתופעת חזירי הבר בעיר: "תוך 90 יום מרגע כניסתי לתפקיד לא יהיו חזירי בר בחיפה. חזיר בר ובני אדם לא יכולים לגור ביחד".

ראש העיר לשעבר, בן ה-79 התייחס גם לשאלת גילו ואמר כי "לגיל אין גבול ואין מעצור. קמפיין המבוסס על מראה, מוצא או גיל זה מכוער".

ב-2003 נבחר לכהן כראש העיר חיפה מטעם מפלגת שינוי ומפלגת הירוקים בחיפה.

ב-2008 נבחר לכהונה שנייה, לאחר מאבק צמוד מול ניצב (בדימוס) יעקב בורובסקי. ב-2013 נבחר לכהונה שלישית, עם 49% מהקולות מול יריבו העיקרי ניצב (בדימוס) יעקב בורובסקי, שקיבל 29.6%.

בשיחה עם חדשות 12 אמר יהב: "אני פטריוט חיפאי חסר תקנה, אין תחליף לניסיון שלי בתפקיד במשך כ-15 שנה ואני שומע היטב את קולות התושבים הדורשים ממני לעצור את מה שקורה כאן בחמש השנים האחרונות. אין ברירה אלא להעמיד כרגע בראש המחנה איש עם ניסיון כמוני שיודע לעשות את העבודה למחרת הבחירות".

הוא הודה שלא שיער שיפסיד בבחירות הקודמות. "לא תיארתי לעצמי שזה יקרה, בדיעבד אומרים שזה היה רשום על הקיר אבל אני לא הרגשתי את זה וכנראה שלא תמיד נהגתי בשיא הכבוד כלפי האנשים שמסביבי. הדברים האלה בסוף באים איתך חשבון"