100 שעות ברציפות במטבח: שפית ניגרית בשם הילדה באסי הצליחה לשבור את שיא גינס לבישול רצוף וללא הפסקה, לאחר שעמדה במטבח ובישלה במשך 4 ימים ברציפות ובסך הכל 100 שעות בישול.

באסי החלה את המבצע לשבירת שיא גינס ביום חמישי 11 במאי וסיימה אותו ביום שני 15 במאי, במהלכו בישלה 100 סירי אוכל גדולים.

במהלך ארבעת הימים זכתה השפית הניגרית להפסקה של חמש דקות בכל שעה בה עבדה, למנוחה או שירותים.

בסופו של דבר החליטו אנשי ספר השיאים של גינס להעמיד את השיא של באסי על 93 שעות ועוד 11 דקות, לאחר שלטענת אנשי ספר השיאים היא חרגה מחמש דקות ההפסקה באחד המקרים ולכן ניכו שבע שעות מהשיא שלה.

במהלך ההפסקות זכתה באסי לטיפולים קצרים שכללו קומפרסים קרים על ראשה, עיסוי לרגליים ובדיקה של רופא צמוד שליווה אותה לאורך האתגר.

באסי הצליחה לשבור את השיא הקודם שעמד על 87 שעות ו-45 דקות אותו קבעה השפית ההודית לאטה טונדון בשנת 2019. היא סיפרה כי החליטה לנסות ולשבור את שיא גינס בבישול רצוף "על מנת לשים את המטבח הניגרי על המפה, ולעורר נשים אפריקאיות צעירות לרדוף אחרי החלומות שלהן. החלטתי גם לשבור את השיא הזה כדי באמת לדחוף את הגבולות שלי ולבדוק את היכולות שלי".

ומה היה בתפריט? באסי בישלה בעיקר מנות ניגריות מסורתיות הכוללות אורז ופסטה, וגם "אקארה" – אוכל רחוב פופולרי בניגריה, המורכב ממחית של שעועית מטוגנת בשמן עמוק.

לאחר שסיימה את האתגר ושברה את שיא גינס, הוזמנו אזרחים ניגרים להגיע ולטעום את המטעמים הכינה באסי ולחגוג יחד איתה את שבירת השיא.