ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטיןצילום: רויטרס

הפורום הכלכלי השנתי של ולדימיר פוטין בסנט פטרבורג נפתח בהשתתפות מנהיגים מהעולם ובעלי עסקים.

פוטין נשאל מדוע הוא ממשיך לכנות את זלנסקי "נאצי": "יש לי הרבה חברים יהודים כבר מילדות. הם אומרים שזלנסקי לא יהודי, הם אומרים שהוא בושה לעם היהודי".

הרב משה אסמן, רבה של אוקראינה, הגיב על נאומו של פוטין, "גאה בנשיא האוקראיני שלא נטש את עמו בתחילת המלחמה, אף על פי שהדבר היה כרוך בסכנת חיים ממשית עבורו", הדגיש. "הוא גילה אומץ לב בלתי רגיל וממשיך להגן על עמו בחירוף נפש. אני וכל הקהילה היהודית באוקראינה, כמו כל העולם החופשי, עומדים מאחוריו".

פוטין אמר בכנס כי לאוקראינה ייגמר תכף הציוד הצבאי שברשותה, מה שיהפוך אותה תלויה לחלוטין על אספקה מהמערב.

הוא הוסיף וטען כי אוקראינה נכשלה בהתקדמות מתקפת הנגד שלה וכי לצבאה "אין סיכוי" נגד רוסיה. בנוסף טען "אנו עלולים להשתמש בנשק גרעיני רק במקרה של איום על קיומה של המדינה הרוסית".

מוקדם יותר הגיע שייח' מוחמד בן זאיד אל נאהיאן, נשיא איחוד האמירויות לסנט פטרסבורג על מנת להשתתף בפורום והתקבל על ידי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.