המון מסעדות ברחבי הארץ והעולם מציעים במנות הפתיחה שלהם "קרפצ'יו סלק".
מנה שמוגשת יפה וצבעוני, עושה רושם של מנת שף מקצועית, אך למעשה מדובר בסך הכל במעין סלט סלק שמצולחת "מגניב" יותר..
אגב המילה "קרפצ'יו" היא באיטלקית, על שמו של הצייר "ויטורה קרפצ'ו" שהיה מרבה להשתמש בצבעים אדומים חזקים כמו של סלק/בשר חי.
במסעדה בדרך כלל ידרשו מכם 35-70 ש"ח עבור מנה כזאת, אך בהכנה ביתית זה לא ידרוש מכם יותר מעשרה שקלים ועשר דקות עבודה.
מצרכים:
סלק אחד מבושל ומקולף
חופן עלי רוקט/אורוגולה
חופן קטן אגוזי מלך/פקאן
חצי לימון
מלח גס
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
( אופציונלי: גבינה בולגרית/עיזים )
אופן ההכנה:
פורסים דק-דק את הסלק לפרוסות באמצעות "מנדולינה" או בסכין חדה
מניחים את הפרוסות על צלחת רחבה על כל שטח הפנים של הצלחת
מפזרים את אגוזי המלך והעלים על הסלק
סוחטים חצי לימון מעל הכל
בוזקים כף שמן זית ואת החומץ בלסמי מעל
מעט מלח גס מעל הכל
( את הגבינה שוברים לפירורים גסים ומפזרים מעל )
ניתן להגיש עם חתיכת לחם/מיני פרנה
בתאבון!