אבינעם גואלמן
אבינעם גואלמןצילום: ללא קרדיט

יושב ראש ועדת הסדרת איו"ש בלשכת עורכי הדין עו"ד אבינעם גואלמן מתייחס בראיון לערוץ 7 לחשיבות ההצבעה של עורכי הדין בבחירות המתקיימות היום (שלישי).

גואלמן, המתמודד בבחירות מטעם רשימת יוזמה הציונות המשפטית בראשות עוה"ד ערן בן ארי ויצחק נטוביץ' טוען כי "הקרב האמיתי הוא על הרכב המועצה הארצית של הלשכה, שם יקבעו נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים, שבה יש שני כיסאות לשמורים לנציגי הלשכה. עשינו מאמצים אדירים לחבר את כל הימין לרשימה אחת גדולה ועכשיו נשאר לעורכי הדין מהמחנה הלאומי פשוט לצאת ולהצביע".

עו"ד גואלמן, אשר הוביל את החיבור של הרשימה המאוחדת, ומתמודד אף הוא בראש הרשימה במחוז מרכז ובמקום החמישי ברשימה הארצית קורא לציבור עורכי הדין בימין לצאת מהשאננות, להבין את גודל השעה ולעשות את המאמץ הקטן הנדרש להגיע כעת לקלפיות ולתת לרשימה המאוחדת את הכח להשפיע על הלשכה.

"אנחנו נמצאים ברגע גורלי ובכוחנו לקבוע כיצד תראה לשכת עורכי הדין בשנים הקרובות, ומה יהיה גורלה של הרפורמה המשפטית הנדרשת לתיקון מערכת המשפט. לצאת ולבחור זו חובה לאומית".

הוא נשאל מה זה משנה אם אפי נווה יבחר או בכר? וענה: "נכון, לצערנו אף מועמד לראשות הלשכה לא הצהיר על כך שיתמוך במפורש בהמשך הרפורמה לתיקון מערכת המשפט, ואני לא מזלזל בשאלת הרוח הגבית שתהיה במקרה ובכר יבחר לראשות הלשכה, ועם זאת כאמור עם אפי נווה ידענו לעבוד בעבר ואני מאמין שנדע לעבוד גם בעתיד ולכוון אותו לכיוון הנכון, ובכל מקרה מה שיקבע באמת את 'הטון' בלשכה אלו חברי המועצה הארצית, ולא ראש הלשכה".

על הארכת שעות ההצבעה הוא מסביר: "המצב כרגע בשטח הוא שערורייה, עשרות קלפיות בעומסים אדירים עם המתנה של שעה ולפעמים שעתיים, וכל זה בגלל שלשכת עורכי הדין לא פתחה המקומות שהיה צפוי להיות עומסים עמדות הצבעה נוספים. לצערי למרות שפנינו ללשכת במהלך יום הבחירות לפתוח עוד עמדות הצבעה הם התנגדו".

אתם בעד הרפורמה, אבל הרפורמה רוצה לקחת לכם את הכיסאות בוועדה? "נכון, אנחנו עקרונית בעד הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. ייתכן וידרשו מעט תיקונים, אבל עקרונית אנחנו בעד, גם אם בסופו של יום לא יהיו נציגים של לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים. אבל כל עוד המצב החוקי הלא השתנה, אנחנו חייבים להיות בוועדה לבחירת שופטים ולהשפיע על הרכב הוועדה ועל השופטים שיבחרו בה".

לסיום הוא נשאל כיצד נכנסה הפוליטיקה ללשכת עורכי הדין: "אכן, המציאות הנכונה הייתה שהבחירות היו מתעסקות באיכות מקצוע עורכי הדין ובמה שניתן לשפר ולייעל בעבודה שלנו, אבל אי אפשר להיות מנוקים מהמציאות הפוליטית בישראל, במיוחד לאחר שנבחרה חברת אופוזיציה לוועדה ולאחר שעו"ד בכר נמצא בראש המאבק כנגד הרפורמה לתיקון מערכת המשפט, בנסיבות האלו אין ברירה, אלא להיות חלק במאבק הפוליטי, שאולי פוגע בנו עורכי הדין, אבל נכון למדינת ישראל".