בראיון לערוץ 7, קובע ח"כ צבי סוכות שהמתיישבים ביהודה ושומרון מרגישים מופקרים בימים אלו.

"אנשים מפחדים לנסוע בכביש, לנסוע לתחנת הדלק, מפחדים לצאת מהבית", הוא אומר, "וזה לא אמור לקרות בשום ממשלה, בטח לא ממשלת ימין".

בתגובה לטענות לפיהן מנהיגי התיישבות ופוליטיקאים מהימין לא באמת יוצאים נגד ההתפרעויות של יהודים אומר ח"כ סוכות: "תראה זה לא יאמן, בכל פעם שהם לא מצליחים לקחת אחריות על משהו, הם משליכים על אנשים אחרים. הנהגת ההתיישבות - לא מתפקידה ולא ביכולתה למנוע תופעת קצה".

"כשבסוף יש חצי מיליון איש שמרגישים מופקרים", מסביר סוכות, "אז כן יש תופעות קצה. אנחנו אומרים בצורה ברורה: אין ילד אחד שלא יודע מה עמדת הנהגת ההתיישבות בנושא מעבר על החוק או אלימות".

סוכות מגיב לקריאה של יאיא פינק לירות לכיוון הרגליים של המתפרעים היהודים ואומר: "לא צריך לירות בהם, אנחנו מדברים פה על עבירות רכוש. יש משטרה, יש צבא והם צריכים לטפל בדברים הללו".

מה צריך לעשות בשלב הזה?

"אנחנו מדברים בתקופה האחרונה הרבה על מבצע רחב בצפון השומרון מול הטרור. מחבלים יוצאים משם במספרים גבוהים מאשר בעבר. רק בשבוע שעבר ראינו את התמונות מג'נין - למעלה מ-100 חמושים שיורים על חיילי צה"ל. אלה דברים שלא קרו בעבר כי אנשים איבדו את הפחד ואנחנו איבדנו את ההרתעה ולכן צריך מבצע רחב כדי להחזיר את ההרתעה".

מה אתה עונה למי שמתריע שמבצע צבאי יגרור את האזור לעימות ויביא לקריסת הרשות הפלשתינית?

"לא שמעתי בכיר אחד שאומר את הדברים הללו בקולו, אלא יש תדרוכים אנונימיים בכל מיני מקומות. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאם ממשיכים עוד באותו דבר, אז מקבלים את אותה תוצאה. לא צריך את איינשטיין שיגיד את הדבר הזה, אי אפשר להמשיך את אותו דבר כי אנחנו מקבלים גל של טרור שהולך ומתדרדר ואנחנו צריכים לגדוע אותו".

"בתולדות מדינת ישראל עד היום לא היה אפילו מבצע צבאי אחד שהנזק שלו היה גדול מהתועלת שלו", מוסיף סוכות, "לא קרה בהיסטוריה של המדינה, ואין שום סיבה שהפעם הראשונה תהיה עכשיו יש בצפון השומרון טרור ענק שהפך למפלצת, וצריך לגדוע אותו, והמחויבות שלנו לגדוע אותו כי אנחנו ממשלת ימין וכך הבטחנו לבוחרים".

ח"כ סוכות חשוף לביקורת על הקואליציה שהוא חלק ממנה והוא מספר: "כשאני עומד מול אנשים אני עומד מבויש, כי אני מרגיש כחבר בקואליציה אין לי מספיק תשובות טובות לתת לאנשים כי אני לא מקבל תשובות מספיק טובות. אני מקווה מאוד שזה ישתנה בקרוב כי נכון לעכשיו אני עומד מבויש מול הבוחרים".

"אנחנו נפעיל את כל ההשפעה שלנו כאן בתוך הממשלה ובכנסת כדי לגרום לזה שמדינת ישראל תתעשת וכן תצא למבצע צבאי בשומרון", מסכם סוכות.