יונית לוי
יונית לויצילום: Fitoussi/Flash90

מנכ"ל ארגון "בצלמו" שי גליק שלח מכתב לנציב פניות הציבור של הרשות השנייה דוד רגב, ליו"ר הרשות עדן בר טל ולמנכ"ל ניר שוויקי שבו טען כי קיימים "הסתה ופייק ניוז נגד ציבור המתיישבים המונה חצי מיליון איש מלח הארץ".

במכתב מציין גליק כי "תושבי יו"ש מונים כחצי מיליון איש. רובם ככולם הינם מלח הארץ שגרים במקומות מסוכנים וחווים טרור ושנאה ולא מוותרים. אין כל ספק שלו הם לא היו שם הטרור היה מגיע לכיוון מרכז הארץ. חרף זאת הציבור הענק הזה זוכה שוב ושוב להסתה ושנאה מצד התקשורת אשר מנפחת כל אירוע שולי ומכתימה את כל חצי מיליון התושבים".

"יודגש תפקידה של התקשורת לדווח אבל לא להכליל ולא להתבטא בגזענות נגד חרדים, ערבים או מתנחלים. חרף זאת השבוע אחרי שעברו פיגוע קשה בו נרצחו ארבעה אנשים במקום לחוות אמפטיה הם חוו שנאה והסתה", מציין גליק.

"כך למשל", הוא טוען, "בחדשות 13 שודרה כתבה בה נאמר 'שברו את הבית': כך פורעים יהודים השחיתו כפרים פלסטיניים. בתחילת הכתבה מראה הכתב ישי פורת עשרות רעולי פנים ואומר ואני מצטט 'עשרות מתנחלים קיצונים רעולי פנים ירדו לכפר במטרה אחת. להצית בתים וכלי רכב ולזרוק אבנים'. אבל מה האמת? מדובר בכלל במחבלים רעולי פנים שבאו לרצוח יהודים! כן, לא פחות ולא יותר, ערוץ 13 לקחו סרטון של מחבלים שבאו לרצוח יהודים וטענו שזה בדיוק ההיפך. מדובר בדבר חמור ביותר", מוסיף גליק.

הוא מציין כי "גם ערוץ 12 עשה דבר דומה: הכניס תיעוד של שריפת רכב צבאי על ידי פורעים ערביים ופרסם את זה בכתבה כאילו מתנחלים שרפו את הרכב".

"אני קורא לך לפעול בהליכי הפרה מול כלל הגופים המוזכרים", סיכם גליק את מכתבו שהעתק ממנו הועבר לשר התקשורת שלמה קרעי.