יואב גלנט
יואב גלנטצילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

חוסיין אל-שייח’, מזכיר הוועד הפועל של אש"ף, והאחראי על העניינים האזרחיים ברשות הפלסטינית, העביר מסר תקיף לשר הביטחון יואב גלנט בעקבות פעולות הנקם שביצעו מתנחלים בישובים פלסטינים והמשך פעולות צה"ל בישובים פלסטינים באיו"ש.

בראיון לעיתון "אל-ערבי אל-ג’דיד" אמר אל-שייח’ כי בשיחה טלפונית עם גלנט (שלישי) הוא הבהיר לו שהמצב הנוכחי אינו מקובל, ועל רקע זה ההנהגה הפלסטינית תתכנס לאחר חג הקרבן כדי לבצע הערכת מצב ולקבל החלטות הכרחיות בכל הנוגע לעתיד הקשר עם ישראל.

עוד ציין, כי ההנהגה הפלסטינית הודיעה לממשל האמריקני כי האפשרות להשתתפותה במפגש אזורי נוסף בהשתתפות ישראלית אינה עומדת עוד על הפרק.

בהודעה מטעם לשכת שר הביטחון נמסר, כי גלנט התקשר לאל-שייח’ לרגל חג הקרבן, ובשיחה זו הוא הדגיש את נחישות צה"ל לסיכול טרור בכל מקום שיידרש וכי כי "מערכת הביטחון רואה בחומרה את האלימות שהפעילו בימים האחרונים גורמים קיצוניים כלפי אזרחים פלסטינים" ו"מדינת ישראל תפעל למצות את הדין עם הפורעים".

אל-שייח’ אמר עוד, כי בשיחה קודמת שניהל עם עוזרת שר החוץ האמריקנית הוא ביקש מהממשל האמריקני להפעיל לחץ על ישראל, והדגיש כי ללא אופק מדיני לא ניתן להגיע למצב של שקט ויציבות.

לדברי אל-שייח’, כל הידברות בנושאים כלכליים ואחרים צריכה להתבצע תחת המטרייה המדינית, כלומר שיתקיים מו"מ לסיום הכיבוש.