
ועד רבני בנימין פירסם מכתב לתושבי בנימין בעקבות הפיגוע הקשה סמוך לעלי בו הם קראו לממשלה להפסיק להכיל את הטרור.
"הלב מלא בצער נורא על עלייתם בסערה השמימה של ארבעת הנשמות היקרות, עופר, הראל, נחמן ואלישע הי"ד, שנהרגו על קידוש השם", כתבו הרבנים בפתח דבריהם.
"מיעקב אבינו, שהחליף את השם בן אוני לבנימין, למדנו את סוד הקיום של עם ישראל - לקחת את הצער והכאב ולהופכם לכוח והתחזקות. ידעו אויבנו, וידע כל העולם - לא תרתיעו אותנו! הן עם כלביא יקום וכארי יתנשא. להפך, אנו רק נגביר את אחיזתנו בארץ ישראל בכל מרחביה", המשיכו הרבנים.
הרבנים בירכו על היישובים החדשים שקמו בעקבות הפיגועים ודרשו מהממשלה להפסיק להכיל את הטרור.
"יבורכו כל המבוגרים והנוער היקר שלנו שעלו דווקא השבוע להקים מקומות ישוב חדשים ברחבי בנימין, חיזקו ואמצו! בעת הזו אנו דורשים מהממשלה וכוחות הביטחון להפסיק להכיל את הטרור. הכלה שבעקבותיה אנו עדים לצערנו לשרשרת פיגועים רצחניים בחודשים האחרונים. על הממשלה האחריות לעשות פעולות צבאיות משמעותיות ואפקטיביות על מנת למגר את הטרור ולהשיב את הביטחון ביהודה ושומרון".
בסיום הדגישו הרבנים שפעולות צריכות להעשות דווקא על ידי הצבא והמדינה. "רק להם הסכמות והאחריות לכך, ולא חלילה על ידי יחידים, הפועלים ללא שיקול דעת, ועך אף שכוונתם לטובה גורמים במעשיהם נזק במקום תועלת".
