
בית משפט המחוזי לעניינים מנהליים בירושלים הקפיא הבוקר (חמישי) את פינוי חמשת המבנים שהוקמו בשכונה החדשה "המור" לאחר הפיגוע הרצחני סמוך לעלי בשבוע שעבר.
במענה לעתירה שהגישו התושבים, בית המשפט קבע כי עד לתחילת השבוע הבא לכל הפחות לא ניתן יהיה לפנות את המקום וכי עד אז הצדדים יגישו טענות מפורטות יותר לבית המשפט.
בהחלטה תהתה השופטת מדוע לא יוסכם להעתיק את המבנים למקום סמוך שלא יעורר קושי משפטי בשל הכביש הראשי העובר במקום - עד אז אוסר בית המשפט לפנות או להרוס את המקום.
במועצה האזורית מטה בנימין מציינים כי חמשת המבנים הוצבו בתוך תחומי היישובים מעלה לבונה וגבעת הרואה והם בתוך תחומי הקו הכחול ובהליכים מתקדמים של אישור תב"ע.
נציין כי ראש המועצה האזורית בנימין ישראל גנץ ניהל בשבוע האחרון מגעים קדחתניים עם כל הגורמים האפשריים כדי לאפשר את המשך קיום השכונה במקום. בלשכה שהקים גנץ בתחנת הדלק ליד עלי בימי השבעה על נרצחי הפיגוע אמר כי הוא פועל ויפעל להרחבת ההתיישבות בכל בנימין ובפרט בסביבת היישובים עלי ושילה.
