קורא בקוראן. אילוסטרציה
קורא בקוראן. אילוסטרציהצילום: פלאש 90

נשיאות הפרלמנט הפלסטיני פרסמה גינוי חריף לשריפת ספר הקוראן בשוודיה וקישרה זו לפעולה דומה שבוצעה ע"י יהודי.

אחמד בחר, ממלא מקום יו"ר הפרלמנט, אמר כי "חילול ושריפת הקוראן לאחרונה ע"י הקיצונים הציונים בכפר עוריף, והיום בשוודיה מבטאים התנהגות גזענית פראית הדורשת עמדה ברורה של האומה האיסלאמית ברמה הרשמית והעממית".

בחר ציין, כי "הפשע המתועב והנישנה הזה מהווה התקפה בוטה כלפי רגשות המוסלמים ברחבי העולם, והפרה חמורה של עקרונות זכויות האדם, ועל הקהילה הבינלאומית נושאת באחריות כלפי המשכו".

גם יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), גינה את שריפת הקוראן בשוודיה. דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, כינה את המעשה "פשע גזעני אשר מציתה את רגשות השנאה בין העמים".

משטרת שוודיה אישרה את קיומה של הפגנה אמש מחוץ למסגד בשטוקהולם, שבה תושב מקומי יליד עיראק קרע ושרף את ספר הקוראן.

גינויים נשמעו גם ממדינות ערביות ואיסלאמיות. מרוקו הודיעה כי היא מחזירה את השגריר שלה משבדיה לתקופה בלתי מוגבלת, ומשרד החוץ זימן גם את הנציג הממונה מטעם שבדיה ברבאט וגינה בפניו בחריפות את המעשה.