"אסאדו"
"אסאדו"צילום: אייסטוק

המילה אסאדו בישראל מייצרת קונטציה לבשר איכותי ונימוח שבושל בחום נמוך לאורך זמן, בשר רך שמתפרק לחוטים (שיערות אם תרצו) ונותן טעם עסיסי במיוחד. אך למעשה אין באמת בשר שנקרא ככה!

אז מה זה "אסאדו?!"

המילה "אסאדו" (Asado) פירושה בספרדית - צלוי, כלומר שיטת צלייה של בשר בצורה איטית על האש. שיטה שמאוד מקובלת בספרד ארגנטינה ועוד מדינות דרום-אמריקאיות.

בישראל ברוב המקרים משתמשים בבשר מספר 9 ששמו "קשתית".

הקשתית ממוקמת בין צלעות הפרה לצוואר (מעל החזה) ומקבלת אחוזי שומן גבוהים מאוד! מה שנותן לבשר עסיסיות נוספת של שכבת השומן.

כמו כן יש קצביות שייקראו לנתח מספר 9 "שפונדרה" אך למעשה מדובר באותו נתח של הקשתית.

אז למעשה שיטת הצלייה של האסאדו יכולה לבוא לידי ביטוי בעוד נתחים אחרים כמו אונטריב או צלעות או אפילו צוואר.

החיסרון היחסי שלהם שאין להם את כמות השומן שמצויה בקשתית.

בונוס:

יש מקומות שמערבבים באותה קדירה גם קשתית וגם אונטריב או צלעות כדי לקבל אסאדו עם אחוזי שומן סבירים ולא גבוהים מידי.

אז פעם הבאה שמגישים לכם אסאדו תשאלו באיזה נתח מדובר.