
כמאתיים איש ואישה השתתפו בהפגנה שערכה (שני) התנועה האיסלאמית מול שגרירות שוודיה בתל אביב במחאה על שריפת ספר הקוראן בשוודיה.
קהל המפגינים שבו הונהגה הפרדה בין גברים (בחזית) לנשים (בעורף) השמיע קריאות קצובות בגנות שריפת הקוראן ובתמיכה בחובה הדתית החלה על המוסלמים להגן עליו ולפעול על פי מצוותיו וחובותיו.
בין היתר הקהל קרא: "אנו נענים לקריאה של ספר הקוראן", "שריפת הקוראן הוא תוקפנות", "שרפו הקוראן באש, היכן העוז והאמונה (בתגובה של המוסלמים)?", "הקוראן הוא הספר של אללה. אויבי אללה שרפו אותו".
בסיסמאות אחרות הביעו המפגינים את נכונותם להקריב את הנפש למען הקוראן. "נפשנו היא הקוראן", "נקריב הנפש למען הקוראן", "החוקה שלנו הקוראן, האמונה שלנו היא הקוראן", ו"הו אללה הרחמן, הבס את האדם אשר שרף את הקוראן".
לאחר קריאה של מספר פסוקים מהקוראן, איש דת מוסלמי נשא נאום בו אמר בין היתר, כי הקוראן מביא לעולם אור, הדרכה, שלום וביטחון לא רק למוסלמים אלא לאנושות כולה, שכן המסר של האיסלאם הוא מסר עולמי המבטיח טוב לכולם.
לדבריו, העולם האיסלאמי מתקומם כולו בימים אלה למען הקוראן, והמוסלמים ב"פנים הפלסטיני" (כינוי לישראל) בהיותם חלק מהאומה האיסלאמית הגיעו להפגנה כדי להשמיע את קולם על רקע שריפת ספר הקוראן בשוודיה.
עוד אמר איש הדת המוסלמים, כי הנושא באחריות לפשע שריפת הקוראן אינו רק הכופר שביצע את המעשה, אלא הממשלה השוודית שאפשרה אותו.