פעוטה בת שנה ותשעה חודשים אושפזה במערך הילדים במרכז הרפואי העמק לאחר שנטלה תרופות של סבתה.
הפעוטה פונתה אתמול למחלקה לרפואה דחופה בילדים והוריה סיפרו כי כפי הנראה נטלה תרופות שהיו ברשות סבתה. הילדה אושפזה במחלקת ילדים א' לשם השגחה ובדיקות.
לדברי ד"ר גילעד משה חן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בילדים במרכז הרפואי העמק: "לאחר שההורים אספו את הפעוטה מסבתה הם הבחינו שהיא לא יציבה בהליכה ואפילו נפלה ונחבלה בראשה. הם הביאו את התרופות שמהן נטלה הפעוטה, ואנחנו החלטנו לאשפז אותה לצורך מעקב והשגחה".
"עכשיו ששאנחנו בחופש הגדול והילדים הקטנים נמצאים בהשגחת הסבים והסבתות, חשוב לשים לב להרחיק את התרופות מהישג ידם של הילדים", מוסיף הרופא.
לדבריו, "בשביל הילד, התרופות נראות לרוב כמו סוכריות אך נטילת תרופות שלא לצורך עלולה להיות מסוכנת מאוד עבור ילדים קטנים, הן יכולות לגרום לפגיעה בכבד, במערכת העצבים ובמקרים מסוימים אפילו להסתיים במוות. חשוב לשים לב היכן מאחסנים תרופות, יש להרחיק אותן מהישג ידם של ילדים, להניח במקום גבוה ונעול, ולא במקום זמין לילדים".