
תאגיד הקמעונאות הצרפתי קארפור אמנם הגיע לישראל והודיע כי יביא להגברת התחרות בשוק - אבל תושבי יהודה ושומרון לא יוכלו ליהנות מכך.
בעלי מניות, איגודים מקצועיים, ארגונים פרו-פלסטינים, ותנועת החרם נגד ישראל (BDS) הפעילו לחץ כבד על הרשת באסיפת בעלי המניות האחרונה והעלו שאלות לגבי "מעורבות החברה בפעילות בהתנחלויות".
לאורנט ואליי, מבכירי קארפור, ענה כי באופן חד משמעי - "קארפור לא תהיה נוכחת בשטחי יהודה ושומרון ומחוייבת להימנע משותפות לפשע".
ארגוני ה-BDS פעלו כבר מחודש דצמבר ודרשו להוסיף את השותפה העסקית של קארפור בישראל, אלקטרה, למאגר המידע של האו"ם.
מאגר המידע הוקם בשנת 2020 והוא מעין רשימה שחורה של חברות ישראליות ועולמיות, שועדה שמונתה על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם קובעת שהן "מסייעות, מאפשרות, ומרוויחות מבנייתן והתרחבותן של התנחלויות".
נזכיר כי בהשקה החגיגית של הרשת השתתפו גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הכלכלה ניר ברקת ונראה כי איש מהם לא אוהב את ההחלטה כפי שנמסרה באסיפת בעלי המניות.
