לפעמים נמאס לנו להכין "סתם חביתה" לארוחת בוקר, ומתחשק משהו יותר יוקרתי ומורכב כמו ביצה עלומה.
אז זהו שזה לא כל כך מורכב, בפעם הראשונה זה לא בטוח יצליח, אך אם תצמדו להוראות בפעם השנייה והשלישית כנראה כבר תצליחו.
מצרכים:
ביצה (עדיף L)
2 ליטר מים חמים
כפית מלח
2 כפות חומץ
אופן ההכנה:
מביאים את המים בסיר לסף רתיחה
מוסיפים את החומץ והמלח
יוצרים "מערבולת" בעזרת כף במרכז הסיר ושופכים את הביצה פנימה
כל חצי-דקה בערך ניצור תנועות מעגליות במים להמשכת המערבולת העדינה
לאחר כ-4 דקות החלבון כבר נקרש והביצה מוכנה
מוציאים להסיר בעזרת כף מחוררת
מניחים מעל לחם או ישירות על הצלחת
בתאבון!