עשרות מתושבי חצור הגלילית סיירו אתמול ביישובים בצפון בנימין ובכמה מאחזים. הסיור התקיים במסגרת מפעל "תקומה להתיישבות", אשר מטרתו היא להביא מתלבטים מעיירות הפיתוח וממרכז הארץ להכרת ההתיישבות.

בסיור אמרו התושבים כי "השמאל שיקר כל השנים, כשאמר לנו שההתנחלויות באות על חשבוננו. מי מונע מאתנו לגור במקומות הנהדרים הללו?!

"פגשנו כאן יהודים נפלאים שבונים את הארץ, עובדים בחקלאות, עושים הכול בעצמם, ולא חיים על חשבונו של אף אחד".

אחרים מהמסיירים אמרו כי "המציאות ביישובים שונה לחלוטין מהמוצג בטלוויזיה, וכי על ראש הממשלה לעזור לאנשי היישובים הללו".

יש לציין כי במתארחים הרבים היה מגוון רחב של אנשים, החל בעולי מרוקו אשר עלו בשנים הראשונות של המדינה וכלה בעולים מחבר המדינות שעלו בשנים האחרונות לארץ.

הסיור התקיים אתמול, והוא כלל ביקורים ביישובים רחלים, עלי, שילה ושבות רחל, ובמאחזים גבעה ט', אחיה, עדי עד ואש קודש.

מ"תקומה להתיישבות" נמסר כי היא תקיים בשבועות הקרובים סיורים לחברי מערכות עיתונים ולבכירים במשק הישראלי. (ש.ח.)