בישול
בישולצילום: FREEPIK

אם אתם אוהבים לבשל ואתם מוצאים את עצמכם מחפשים אחר שיטות בישול חדשות ומיוחדות שיאפשרו לכם להנות מתוצר איכותי, טעים וייחודי, כדאי שתדעו שיש לא מעט שיטות בישול שהרבה אנשים כלל לא מכירים.

שיטות הבישול הללו יכולות לפתוח אתכם לטעמים חדשים, מנות חדשות, צבעים ומרקמים חדשים. במאמר הבא תקבלו מידע אודות 3 טכניקות בישול ייחודיות שכדאי לכם לנסות, אם אתם חובבי בישול ומחפשים את הדבר הבא.

סו וויד

אם לא הכרתם עדיין את שיטת הבישול המדוברת מדובר על שיטה שבעברית נקראת: "תחת וואקום" בשיטה זאת מבשלים בשר או ירקות בתוך שקית פלסטיק ריקה מאוויר ואטומה. מכניסים את השקית לאמבט מים או סביבה עם טמפרטורה מבוקרת של 50 -60 מעלות למשך פרקי זמן ארוכים יחסית, כך למעשה ניתן לבשל בצורה שווה את השכבות הפנימיות והחיצוניות של המאכל.

השליטה על הטמפרטורה של הבישול בשיטת סו וויד תאפשר לכם לשלוט בצורה מדויקת על מידת העשייה של כל מנה ולבשל בצורה מדויקת ואחידה את המרכיבים השונים ולא משנה איזו צורה או עובי יש להם. על אף שמדובר על טכניקה שאולי תדרוש מכם פרקי זמן ארוכים, הרי שבסופו של דבר היא תיצור לכם מנה עסיסית וייחודית של בשרים, ירקות, קטניות או דגים וכן היא תשמור על הערכים התזונתיים שבהם.

אם אתם אוהבים לבשל, בדיוק כפי שחשוב לרכוש ציוד למטבח הרלוונטי לבישול ואחסון לרבות: קערות, סכינים, כפות מיוחדות, צנצנות זכוכית ועוד, כך חשוב שתלמדו ותיישמו טכניקות בישול חדשות שיפתחו אתכם לעולמות קולינריים שלא הכרתם.

פלמבה

אחת משיטות הבישול שכדאי לכם לנסות היא פלמבה. אם ראיתם במסעדות או בתוכניות שף את הטבחים את השפים מעלים באש את המנות שהם מכינים במחבת, כדאי שתדעו כי מדובר על שיטה הראויה פלמבה. השיטה המדוברת החלה את דרכה במטבח הספרדי ולאחר כ500 שנה התפתחה במטבח הצרפתי. מדובר על טכניקה הרלוונטית בעיקר בכדי להרשים את הסועדים, אך היא מעניקה לכל מנה טעם עדין ומשכר של אלכוהול. ניתן להשתמש בשיטה המדוברת במנות כגון: סטייקים שונים, קרם ברולה, קרפ סוזט, כבד עוף ועוד.

אסאדו

אם אתם חושבים שאסאדו הוא סוג של בשר, כדאי שתדעו כי לא מדובר רק על כל סוג של בשר כי אם גם על שיטה מוגדרת לצורך צלייה של בשר על גריל או אש. ישנן כמה שיטות של אסאדו, כאשר הראשונה קרויה: "אל אסאדור" ובה מבעירים אש על בור או על הקרקע וצולים את הבשר על צלבי מתכת. בשיטה השנייה הקרויה פריז'ה מבעירים פחמים ומפזרים אותם מתחת לבשר שעל הגריל. בכדי להכין את הבשר בשיטת אסאדו יש צורך להמליח אותו ולהניח אותו רחוק מהפחמים וזאת בכדי לאפשר לו צלייה איטית שנמשכת כשעתיים.

בוקה גרני

בוקה גרני היא שיטת בישול שמטרתה היא לסדר את עשבי התיבול שבכל מנה מבלי שהם יתפזרו בה ללא צורך. השיטה המדוברת דורשת ליצור זר של עשבי תיבול המאוגד יחד אשר ניתן להיעזר בו במהלך הבישול ולהוציא אותו בקלות כאשר המנחה מוכנה. כלומר, הזר המדובר מביא את הטעם הייחודי שלו למנה, אך הוא לא הורס אותה או משתלט עליה באופן כלשהו. לרוב הזר המדובר יכיל פטרוזיליה, עלי דפנה, טימין, עירית, בזיליקום ועוד. את הזר המדובר יש לקשור יחד באמצעות חבל או עלה כרישה או שעוטפים אותו פשוט בבד או רשת שניתן להכניס לתבלין. ניתן להשתמש בשיטה המדוברת לצורך הכנת מרקים, תבשילים, נזידים ועוד.