המוציא
המוציאצילום: עוז אוחיון

בשורה טעימה במיוחד לאניני טעם המקפידים בכשרות מהודרת: אחרי 12 שנים, מסעדת "המוציא" מקבלת את הכשרות מהודרת של בד"צ בית יוסף.

המסעדה מציגה גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף המקומי, עם תפריט צפון אפריקאי המתבטא בטעמים, בניחוחות וצבעים עזים ומגוונים וזאת תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג'ירי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.

המסעדה מושפעת מאופיו הרב גוני של השף אבי לוי ומחוויותיו האישיות – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית, דרך תחנות שונות בחייו והשפעותיהן הקולינריות הייחודיות וכלה במסעותיו ברחבי העולם בחיפוש אחר השראות גסטרונומיות.

כל אלו באים לכדי ביטוי באופייה העיצובי של "המוציא", ובולטים בפריטים הייחודים המעטרים את קירות המסעדה אותם ליקט בנחישות במהלך מסעותיו המרתקים.

את פני הסועדים מקבל ציור קיר ענק, הנפרש על קיר במרכז המסעדה. הוא מגולל בפירוט רב את סיפור חייו של לוי – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית והשפעות קולינריות שונות אותן ספג במהלך חייו. הציור המקורי חשוב בהגדרת אופייה של ה"מוציא", שכל כולו אומר חיבור עמוק למסורת ולשורשים.

חלק מהחוויה הקולינרית של המוציא נובעת מהטון השולט במסעדה, קרי, טעמים של בית או בעצם, "המטבח של אמא", אליו מגיעה מרים, אמו של לוי מידי יום, כדי להכין את שלל קינוחיה המפורסמים. מול פינה זו, שניתן לראות גם מהרחוב - נתלו על הקיר שלל פריטי עיצוב מסורתיים כגון סירי נחושת גדולים, כפות, מחבתות, קומקומים וכלים אותנטיים בני מאות שנים שנלקטו במאמץ רב במסעותיו של לוי למרוקו.

המוציא
המוציאצילום: עוז אוחיון

אם תישאו עיניכם מעלה תתקלו בגולת הכותרת העיצובית של המקום – תנור עתיק שמספר סיפור חיים שלם, התלוי מהתקרה במרכז המסעדה תנור דומה לזה אשר כיכב בבית סבתו של לוי בילדותו. החוויה בהמוציא אינה מסתיימת בפן הקולינרי, כל פינה בכל קומה משדרת אוירה שלא ניתן היה למצוא עד כה כחלק מתפריט.

המוזיקה, השירות והשפה בה מתייחסים לאורחים מזכירה את הכנסת האורחים שידועה של צפון אפריקה.

כעת, מגיע שף אבי לוי גם אל ציבור שומרי הכשרות המהודרת, ומאפשר להם לראשונה, ליהנות סופסוף מהמטעמים הידועים שלו, ומחוויית "המוציא" שרבבות ישראלים כבר נהנו ממנה.

• כשרות: רבנות ירושלים , מהדרין בד"צ בית יוסף

• כתובת: רחוב יפו 113 ירושלים