את השחזור יוצא הדופן של תפריט בית המקדש עורכת המחלקה לתרבות תורנית במתנ"ס בנימין.
ההכנות לסעודה שתתקיים היום (רביעי) ביקב פסגות שבשער בנימין נמצאות בעיצומן. הבשרים השונים נמצאים בהליכי הכשרה ובישול והמאפים מן המקורות בשלבי אפייה והכנה שונים.
בסעודה יוגשו מאכלים מיוחדים, המבוססים על מזונות אבותינו שנאכלו על פי התורה והמקורות בין כותלי בית המקדש. בין היתר יוגשו: לחמי מנחה, בשרים באופן שהוכנו בהקרבת קורבן העוף והבהמה, מתנות כהונה, לחמי הקודש, סלטים במתכונת מקראית ויין מהענבים המקוריים של ארץ ישראל.
הירשמו עכשיו - נותרו מקומות אחרונים
משתתפי הסעודה ישבו סביב שולחנות ערוכים ויטעמו ממנות המקדש בליווי קטעים עיוניים. את ההכנות מלווה שף מיוחד בינלאומי.
הכנס שיערך למחרת (חמישי) באתר שילה הקדומה בבנימין, יכלול סדרת הרצאות קצרות בסוגיות שונות, כגון אתגר הקרבת קורבנות ומתנות כהונה בימינו, קורבן פסח בעידן הטכנולוגי, זני הגפן המסורתיים של ארץ ישראל וייצור יין לנסכים, תכנון אורבני ולוגיסטי בחזון ירושלים הבנויה ועוד.
המיזם ההיסטורי מאורגן על ידי המחלקה לתרבות תורנית במועצה אזורית בנימין וביעוץ מדעי של הפרופ' זהר עמר. בכנס יקחו חלק רבנים, חוקרים ואישי ציבור בהם הרב דוד דודקביץ', הרב מנחם מקובר וד"ר שיבי דרורי. הרב ישראל אריאל ראש "מכון המקדש" ישיק את הספר חדש של פרופ' זהר עמר בנושא "כלכלת המקדש".
הירשמו עכשיו - נותרו מקומות אחרונים