מפקד האוגדה בלוט היום
מפקד האוגדה בלוט היוםצילום: דובר צה"ל

קציני הביטחון של המועצות האזוריות ברחבי אוגדת יהודה ושומרון נפגשו היום (ד') עם מפקד האוגדה, תת-אלוף אבי בלוט, במפקדה בבית אל.

במהלך המפגש שוחחו עם קצין ההגנה המרחבית של האוגדה, סגן-אלוף אליצור טרבלסי, על האירועים האחרונים ביהודה ושומרון.

מפקד האוגדה הציג בפני קציני הביטחון את עיקרי המבצע לסיכול טרור במחנה הפליטים ג׳נין שתכליתו הייתה להרחיב את חופש הפעולה של כוחות הביטחון.

כמו כן, הציג בפניהם את המניעים ליציאה למבצע ואת שינוי המגמה בסיכול הטרור ביהודה ושומרון, את הישגי המבצע, כמות אמצעי הלחימה שהוחרמו ומספר התשתיות שהושמדו.

במהלך השיחה בלוט הביע צער כבד על נפילתו של לוחם יחידת אגוז, רס"ל דוד יהודה יצחק מהישוב בית אל שנהרג במהלך יציאת הכוחות מג'נין.

מצה"ל נמסר כי "בסיום המפגש קציני הביטחון הביעו הערכה רבה על השותפות והועלו הצעות לייעול מרכיבי הביטחון האזרחיים במרחב על מנת להטיב את ההגנה תושבי הגזרה".