האירוע בבנימין
האירוע בבנימיןדוברות המועצה

ביקב פסגות שבשער בנימין ערכו סעודה מיוחדת עם מאות משתתפים שכללה שחזור יוצא דופן של תפריט בית המקדש. האירוע התקיים ביוזמת המחלקה לתרבות תורנית במתנ"ס בנימין.

בסעודה הוגשו מאכלים מיוחדים, המבוססים על מזונות אבותינו שנאכלו על פי התורה והמקורות בין כותלי בית המקדש. בין היתר הוגשו: לחמי מנחה, בשרים באופן שהוכנו בהקרבת קורבן העוף והבהמה, מתנות כהונה, לחמי הקודש, סלטים במתכונת מקראית ויין מהענבים המקוריים של ארץ ישראל.

את הבשרים השונים הכינו במהלך ארבעה ימים טרם הסעודה, תוך כדי הליכי הכשרה ובישול, והמאפים מן המקורות בשלבי אפייה והכנה שונים.

משתתפי הסעודה ישבו סביב שולחנות ערוכים וטעמו ממנות המקדש בליווי קטעים עיוניים. על ההכנות השף הבינלאומי יוסי בן דיין.

המיזם ההיסטורי הופק על ידי המחלקה לתרבות תורנית במועצה אזורית בנימין וביעוץ מדעי של הפרופ' זהר עמר. בכנס נשאו דברי ברכה רבנים, חוקרים ואישי ציבור בהם הרב דוד דודקביץ', הרב מנחם מקובר וד"ר שיבי דרורי. הרב ישראל אריאל ראש "מכון המקדש" השיק את הספר חדש של פרופ' זהר עמר בנושא "כלכלת המקדש".

ראש מועצת בנימין, ישראל גנץ הודה ליוזמי האירוע המיוחד, מנהל המחלקה לתרבות תורנית בבנימין עופר קפאח ולפרופ' זוהר עמר על הפקת האירוע ואמר כי "הערב הזה נועד לאנשים שרוצים לחשוב ולהרגיש שוב את הנגיעה והשכינה של בית המקדש. מהערב הזה יוצאת בשורה של מה שהיה - ובעזרת השם עוד מה שיהיה".