
הבחירות המוניציפאליות מתקרבות ועמן מתקרבות ההכרעות במוקדי המחלוקת: אגודת ישראל הארצית הודיעה אתמול כי הסיעה מעניקה תמיכתה לראש עירית אשדוד ד"ר יחיאל לסרי לראשות העיר.
שעה קלה לאחר ההודעה נחתם הסכם בין ראש העיר ד"ר לסרי לבין שני השרים הבכירים בסיעה, שר השיכון יצחק גולדקנופף ושר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש.
במסגרת ההסכם נקבע כי הסיעה על כל חלקיה תתמוך בד"ר יחיאל לסרי לראשות העיר.
"אנו בטוחים כי בסייעתא דשמיא ובכוחות משותפים נצליח במשימתנו למען טובת העיר ותושביה", כתבו בין היתר.
ההסכם אף פורסם הבוקר ביומונים החסידיים 'המודיע' ו'המבשר'.
ההסכם שנחתם שם קץ למסכת השמועות שהופצו בעת האחרונה, ואשר ביקשו ליצור מצג כאילו חלקים באגודת ישראל שוקלים אלטרנטיבות.
לפי אותן השמועות, אמנם בחצרות בעלז וכן בויזניץ הודיעו זה מכבר על תמיכה בלסרי, אך בכל הנוגע לחסידות הגדולה והמובילה, גור, נטען כי קיים 'דיל' עם ש"ס במסגרתו תינתן התמיכה דווקא בברק סרי תמורת הצבעה משותפת בבני ברק.
הסנונית הראשונה הפציעה בבוקר יום האתמול לאחר ששר השיכון גולדקנופף אמר בראיוטן ל'קול ברמה' כי "אנו מנהלים מו"מ עם ד"ר לסרי", והבהיר כי העסקנים המקומיים קיבלו סמכות לנהל את המו"מ מול רה"ע. כמה שעות לאחר מכן נחתם ההסכם באופן רשמי.
כעת מעניין יהיה לעקוב סיעת ש"ס שלפי שעה לא הודיעה על תמיכה במועמד כלשהו לראשות העיר כשהשאלה היא האם היא תעניק תמיכתה לברק סרי שלפי שעה אינו מתרומם ברחוב הכללי - וכעת אף איבד סופית את התמיכה האגודאית - או לחילופין תפתיע, תיישר את ההדורים מול לסרי ותעניק לו את התמיכה.