
טייסים במילואים המכהנים גם כמדריכי טיסה בחיל האוויר הודיעו למפקד חיל האוויר אלוף תומר בר כי לא יתייצבו לאימונים החל מהשבוע הקרוב במחאה על השינויים במערכת המשפט.
בחדשות השבת בכאן 11 פורסם היום (שבת) כי בשלב זה מדובר בכ-20 טייסים שקיבלו את ההחלטה כבודדים ולא כקבוצה. בשבוע הבא מתכוונים טייסים במילואים לקבל החלטות נרחבות ואף להודיע שלא יתנדבו למילואים.
בניו יורק טיימס דווח היום כי 220 יוצאי סיירת מטכ"ל מתכוונים לשלוח מכתב למפקד היחידה נגד הרפורמה המשפטית. הפרסום ככל הנראה מתבסס על אתר עצומה, שבו פורסם המכתב.
אתמול הודיעו 106 אנשי מילואים של חיל האוויר, גם הם בתפקידי מטה, על הפסקת ההתנדבות שלהם לשירות מילואים בעקבות החקיקה. כך פורסם בחדשות שישי בכאן 11. רובם הגדול טייסים ונווטים, והיתר קציני בקרה ושליטה אווירית. טייסי המילואים המבצעיים עדיין מתלבטים אם לנקוט בצעדים חריפים.
בתוך כך, הרמטכ"ל הרצי הלוי אמר כי מי שקורא שלא להתייצב לשירות מילואים כמחאה - פוגע באופן ישיר בצה"ל. בשיחה השבוע עם אנשי מילואים במהלך תרגיל הזהיר הלוי כי "אם לא נתאמן היום, תיפגע כשירות הצבא, וכשנידרש להפעיל אתכם - נהיה פחות מוכנים".