הוועדה הציבורית לזכויות הילד הציגה את הדוח המסכם שש שנות עבודה והמנתח את זכויות הילדים בישראל, תוך כדי הצגת המלצות לשיפור. הדוח נמסר לשר המשפטים יוסף לפיד, וזה הודיע כי יישם את המסקנות.

המסקנות העיקריות של הוועדה, בראשותה של השופטת סביונה רוטלוי, הן אלו:
שינוי חקיקה בתחום החינוך, שתאפשר לתלמידים להשפיע על מסגרת לימודיהם ועל מעמדם
במערכת החינוך ותעגן גם את זכויותיהם האזרחיות והפוליטיות במוסד חינוך.

חוק הזכויות יוחל על תלמידי כיתות י"א-י"ב, ועל מערכת החינוך החרדי. הוועדה ממליצה לשתף את התלמידים בהחלטות הנוגעות לחייהם בבתי הספר.

בין הזכויות שיש לעגן בחוק את חופש הביטוי, את הזכות לקבל מידע, ואת הזכויות לחופש מחשבה, חופש מצפון והחופש לבחור את דתם. כמו כן המדינה צריכה להתחייב לאסור אפליה ולקבל עליה אחריות למתן חינוך.

בחינוך החרדי יש לחייב את המערכת לתת שיעורי מתמטיקה, עברית, אנגלית ומחשבים.
יש לאסור שיטות ענישה גופנית גם מצד ההורים.

יש לעגן את זכותם של בני נוער לקבל מידע בנסיבות שבהן ננקט נגדם הליך פלילי ולבטל אפשרות מעצרים מטעמים הגנתיים.

לעגן בחוק את הטיפול שהמדינה מטפלת בילדים ובבני נוער שהוצאו מביתם למוסדות או
למשפחות אומנות, וזאת כדי שזכויותיהם לא יפגעו. הדבר ייעשה באמצעות העמדת מסגרת השמה מתאימה. בישיבה אמר השר לפיד כי הוא מתחייב ליישם את ההחלטות שבדוח, וכי הוא ימנה אחראי במשרד המשפטים שיעסוק בזכויות הילד.

השופטת רוטלוי אמרה כי אין די בחוקים הקיימים המגינים על הילדים בייחוד מפני אלימות, אם אין לצדם מערכת סדורה של עקרונות להסדרת חקיקה בילדים, חקיקה שתנבע מנקודת המבט של היות הילדים, בכל גיל, בראש ובראשונה, בני אדם, הזכאים לזכויות משל עצמם.