לפיד
לפידצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר התאחדות נהגי המוניות שיגר היום (שני) איום ליו"ר האופוזיציה יאיר לפיד שיחדול מהכוונת המפגינים נגד הרפורמה לאיזור נתב"ג. בנוסף, אמר כי יתבעו את מארגני המחאות על פגיעה בפרנסתם של נהגי המוניות באיזור נמל התעופה.

"זה לא יכול להיות במדינה מתוקנת שככה נראית המדינה, באים והורסים את הפרנסה, ולא נותנים לנהגי מוניות לעבוד. חוצפה שאין כדוגמתה", הכריז בן זינו. "נהג מונית בא לעבוד, ופתאום סוגרים לו את כל העבודה. כשאתה סוגר את איילון ואת כל הצמתים אתה גורם לנהגי מוניות להתעכב. זו הבעיה. אתה לא יכול לחייב את האנשים במונית על שעתיים וחצי רק בגלל המפגינים".

עוד הדגיש כי "בנתב"ג דיברתי עם המשטרה, הבנתי שהם אמרו למפגינים להיות בטרמינל 1. אבל המפגינים כנראה החליטו שגם נתב"ג שלהם. כל שבוע הם סוגרים מהבוקר עד הלילה, הם לא עושים חשבון. כאילו נתב"ג שלהם, כאילו קנו את נתב"ג ולא מעניין אותם הפרנסה של המוניות. עם כל הכבוד, במדינה מתוקנת, מקום אסטרטגי כמו נתב"ג, איך המדינה מסכימה לזה? זה הפנים של המדינה. תעשו הפגנות במקומות אחרים אבל לא בתוך נתב"ג, איפה שנהגי המוניות, זה לא מתאים".

"היועמ"שית, לא יודע מי מינה אותה, מי נתן לה את הזכות לאשר דברים כאלו. את מי היא מייצגת? לפגוע בנהגי המוניות, בפרנסה שלהם, זה בסדר מבחינתה? היא לא צריכה להיות בתפקיד הזה, לא מגיע לה אם ככה היא חושבת", תקף, והוסיף: "אני הבנתי מהמפגינים שמי שאחראי עליהם זה יאיר לפיד. אם יאיר לפיד לא יפסיק עם זה אנחנו נגיע אליו הבייתה. אם הוא לא יעצור ולא יפסיק נגיע ליאיר לפיד, לסגור את הרחוב שם, שיבין שנהגי מוניות מפסידים כסף כל שבוע בגללו".