גל גילויי הסרבנות על רקע הרפורמה המשפטית נמשך: כ-10,000 מילואימניקים מ-40 יחידות הודיעו הערב (מוצ"ש) על סירובם להתייצב לשירות מילואים אם יאושר צמצום עילת הסבירות.
מפקד שייטת 13 לשעבר נבו ארז טען כי "התחושה היא שחוקי הפיכה קורעים את העם, קורעת את הצבא. האחדות הצבאית הולכת ונעלמת. אם זה יימשך נמשיך ללא צה"ל וללא בית".
אייל נווה, מהארגון אחים לנשק, אמר כי "ביטול עילת הסבירות היא לא תיקון מערכת המשפט, התחייבנו לשרת את הממלכה ולא את המלך. אנחנו נחושים, אנחנו לוחמים, אנחנו אוהבים את המדינה הזאת, אבל לא נוותר עליה. 75 שנים הכינו אותנו להיות דקה מקריאה, לעולם לא חשבנו שנשמור על הנשק כדי לשמור על הגבולות. שינויים עושים בהסכמה מלאה. זה אחד הערבים הקשים של מדינת ישראל, אך אלו רגעים של תקווה מזוקקת של המדינה".
בכאן חדשות דווח כי בצה"ל יערכו החל ממחר שיחות לכל החיילים בשירות סדיר בנושא הלכידות של צה"ל, ברקע גילויי הסרבנות.
בצה"ל אומרים שאם אלפי אנשי מילואים יפסיקו להתייצב, לאחר החקיקה כנראה בתוך 48 שעות, כשירות הצבא תפגע בטווח הארוך.