'אופנהיימר'
'אופנהיימר'באדיבות Tulip Entertainment

הסופ"ש האחרון היה אחד החזקים ביותר בתולדות ימי הקולנוע בישראל, עם כ-300 אלף שאיש פקדו את בתי הקולנוע בסוף השבוע - עלייה של 40% לעומת הסופ"ש הקודם שהיה חזק גם הוא.

הסיבה להיסטריה הוא מה שהפך לתופעה תרבותית עולמית חסרת תקדים המכונה 'ברבי נגד אופנהיימר', או בקיצור, אפקט "ברבינהיימר".

שני הסרטים המדוברים ביותר של התקופה, ברבי ואופנהיימר, שלא באמת קשורים אחד לשני למעט מקריות בתאריך יציאתם – נקשרו זה בזה ע"י קהלי המעריצים שהפכו את יציאתם הסמוכה לחגיגה ברשתות החברתיות ובקולנוע.

שני הסרטים, האחד קומדיה סאטירית על בובה והשני דרמה פוליטית על אבי פצצת האטום, זכו לשבחי הביקורות מיד לאחר יציאתם ויש שכבר מעריכים כי התחרות ביניהם תמשך כל הדרך עד לטקס האוסקר.

ההערכה ברחבי העולם הייתה ש'ברבי' תביא יותר צופים כיוון שהיא פונה לקהלים רחבים יותר הכוללים גם ילדים - כפי שאכן קרה - ואילו 'אופנהיימר' הקשה יותר לעיכול שמשתרע על פני שלוש שעות יביא יותר אוסקרים.

התחזית האופטימית הייתה כי שני הסרטים המדוברים יגרפו ביחד ברחבי העולם סכום כמעט דמיוני של 260 מיליון דולר בסופ"ש הראשון שלהם, כך פירסם אתר 'דדליין' ההוליוודי בשבוע שעבר, אך המציאות הכתה את כל התחזיות כש'ברבינהיימר' הכניסו רק בארצות הברית לבדה מעל 300 מיליון דולר. הסכום העולמי עומד כרגע על 465 מיליון דולר.

טוליפ אנטרטיינמנט, שמפיצה בישראל את שני הסרטים (טוליפ היא נציגת האולפנים וורנר ויוניברסל בישראל) מדווחת כי בשני הסרטים צפו יחד קרוב למאתיים אלף איש. שני שליש מתוכם צפו בברבי מה שהופך את הפתיחה של הסרט לפתיחה השנייה בגודלה אי פעם לסרט שאינו סרט המשך או רימייק (אחרי סופר מריו שיצא מוקדם יותר השנה), והיתר באופנהיימר שמחזיק עכשיו בשיא הפתיחה הטובה ביותר איי פעם בישראל לסרט דרמה.

"מרגש מאוד לראות את הקולנוע תוסס ורלוונטי מתמיד", אמרה דורית ישי מנכ"לית טוליפ אנטרטיימנט, "שני הסרטים הללו איכותיים במיוחד והצלחתם מחזקת את האמון בקולנוע כמדיום אולטימטיבי, מוביל שיח וטרנדים".