פיש  אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפסצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • דג לבן ללא עור ועצמות (אמנון/דניס/בורי/סול) 4 יח'
  • כוס פירורי פנקו
  • ביצה L
  • שליש כוס קמח
  • חצי כוס בירה/סודה
  • מיץ מלימון שלם
  • כפית מלח
  • 4-5 תפוחי אדמה
  • כוס קורנפלור

אופן ההכנה:

בקערה גדולה נערבב את הקמח עם הביצה והבירה

נוסיף את המלח והלימון ונערבב למרקם סמיך

נחתוך את הדגים לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל הרצוי)

נטבול בקערה של הבלילה שלנו ונעביר לקערה עם פירורי פנקו

את הדג המצופה נניח בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה

את תפוחי האדמה נחתוך למקלות עבים ונבשל 10 דקות

נוציא מהסיר ונייבש אותם היטב

נצפה אותם עם הקורנפלור על ידי הקפצה בקערה

נניח את הצ'יפס שלנו ליד הדגים בתבנית

נכניס את התבנית לתנור שחומן מראש ל-200 מעלות

לאחר כ-10-13 דקות הדגים יהיו קריספיים והצ'יפס יקבל צבע יפה

מומלץ להגיש עם קטשופ לצ'יפס ולימון לדג

בתאבון!