הרב דרור אריה
הרב דרור אריהצילום: חופשי

הרב דרור אריה, מרבני ישיבת ההסדר בשדרות, מתריע בחוברת חדשה שהוציא בימים אלו על ירידת בני נוער מהציונות הדתית לסיני.

"מה קורה בסיני? יש אווירה של חופש, אנחנו מכירים מקרים מאוד מאוד לא פשוטים של בנים ובנות שלפני הנסיעה לסיני היו במצב רוחני מאוד טוב ובמהלך הטיול הם ירדו מאוד מבחינה רוחנית.. במקום להתעלות להר סיני הם צוללים וטובעים עמוק בים האדום", אומר הרב אריה.

לדבריו, "כשהם יצאו היה ברור להם: ׳אנחנו ברמה רוחנית מסויימת ואנחנו צריכים להתנהג בהתאם לרמה הזו בלי משחקים׳. אבל בפועל בדרך, נתקלו בסיטואציות מפתיעות כדוגמת חבורה אחרת שפגשו שלא תאמה את מצבם הרוחני, ומהר מאוד הם הגיעו למצב שצריכים ׳שירותי הצלה רוחניים׳ שיחזירו אותם לחוף מבטחים".

הרב אריה הדגיש את הצורך שאדם ישמור על עצמו. "האדם צריך לשמור את מוסרו שקנה לו בעמלו בדעת וכשרון מכל רגשות רוח והסתערות הכוחות. כי כל הסתערות ומצב חדש מביא הריסה גם לכוחות המוסריים שכבר קנה. הוא באמת קנה את הדברים הללו, אבל הוא צריך לשמור עליהם.

כשאדם קונה משהו הוא צריך לשמור עליו שלא ייהרס. אדם שקונה רכב חייב להקפיד על טיפולים בזמן כדי שלא ייהרס; אדם שקונה בית צריך לשמור עליו שלא ייהרס; אישה שקונה תכשיטים צריכה לשמור עליהם שלא יאבדו או ייהרסו. יש תכשיט אחד ׳נשמתי׳; יש תכשיט אחד שנקרא ׳מוסר׳; יש תכשיט אחד שנקרא ׳עולמי הפנימי׳. אלו התכשיטים שלי שחובתי לשמור עליהם".