
אברי גלעד והרב שמואל מורנו, 2 מחברי פורום "נפגשים - לב ישראל", מזמינים את הציבור הישראלי להצטרף למיזם "הלילה נפגשים" כחלק מהפעילות השנתית של "תנועת נפגשים".
בתולדותיו של העם היהודי, ליל תשעה באב מוקדש לזיכרון החורבן. השנה, תנועת נפגשים מבקשת ליצור מסורת ישראלית חדשה ומחברת בין כלל המגזרים השונים בחברה הישראלית. הלילה, אלפי ישראלים מכל גווני הקשת, בוגרים ובני נוער, יפגשו בעשרות מוקדים מרכזיים ברחבי הארץ לשיח של אחדות וחיבור.
הלילה ייפגשו וישבו יחד, אנשים שונים, עם אמונות ודעות שונות, במעל 70 מוקדים בכל רחבי הארץ! -מקריית שמונה- ועד אילת. הציבור הרחב יתעסק בזיכרון החורבן, ובעיקר בבניית העתיד.
"כולנו מרגישים את הקרע החריף בעם, אותו זיהינו בנפגשים כבר לפני למעלה משנתיים" פותח הרב שמואל מורנו. "דווקא עכשיו, בתקופה סוערת זו, מזמינים את הציבור הרחב להצטרף לתיקון, לזכור יחד את החורבן, ובעיקר לבנות את העתיד. איך עושים את זה אברי? קודם כל נפגשים. מכירים, מורידים קליפות, ולומדים לראות את הטוב שבאחר.
בשיתוף ארגונים חברתיים מגוונים וחברות עסקיות שותפות, הלילה לכולנו ניתנת ההזדמנות לבחור לקחת אחריות, לצאת מאזור הנוחות, ולהיות שותפים ביצירת עתיד משותף. בהעדר מפגש ישיר ובלתי אמצעי בין הציבורים השונים, ובהעדר מנהיגות החותרת לחיבור, נכנסים המון פחדים ודמיונות, שכאשר יושבים,
רואים אחד את השני, מקשיבים ומדברים על העתיד המשותף שלנו- ניתן לבסס אמון ולאחר מכן להתחבר סביב ערכי ליבה ונקודות מפגש ערכיות שכולנו מזדהים אתם..ופשוט לאהוב", מספר הרב שמואל מורנו.
הכנסו לאתר נפגשים, והירשמו למקום קרוב אליכם,
והצטרפו עוד הלילה לאלפי ישראלים שיוצרים שינוי ונפגשים!
המפגש הערב הוא רק צעד טקטי קטן כחלק מאסטרטגיה רחבה שנבנית בשנתיים האחרונות- במטרה לגעת בשורשי המשבר ולקדם פתרונות.
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה ועדכונים >>
