מסמכים מסווגים
מסמכים מסווגיםצילום: ISTOCK

בית משפט השלום בראשון לציון ביטל את כתב האישום נגד בכירי חברת 'אירונאוטיקס', חברה ישראלית המייצרת פתרונות מודיעיניים מבוססי מערכות בלתי מאוישות ובסיסה ביבנה, שהוגש כבר לפני חצי שנה והוא נתון עדיין תחת צו איסור פרסום.

הביטול נעשה לאחר שהפרקליטות הודיעה כי היא חוזרת בה מכתב האישום, לטענתה, בשל שיקולים ביטחוניים. הפרקליטות פרסמה את תגובתה לחזרה מכתבי האישום, וכך נטען בהודעתה: "החזרה מכתב האישום נגד בכירי 'אירונאוטיקס' לא נבעה מקשיים ראייתים, כי אם מסיבות שלא ניתן לפרטן, בשל איסור הפרסום החל בתיק, מטעמי ביטחון המדינה".

מעורכי דינם של בכירי 'אירונאוטיקס', נתי שמחוני, שרון כהנא, אסף קליין וספיר גמפל, נמסר: "שמחנו מאוד לקבל את הודעת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה על חזרתה מכתב האישום נגד מרשינו ועל ביטולו על-ידי בית המשפט הנכבד. כבר מתחילת החקירה, בשלהי 2017, וביתר שאת לאחר לימוד חומרי החקירה בתיק, סברנו כי אין כל מקום והצדקה להגיש כתב אישום נגד מרשינו, ולצערנו, חרף עמדתנו, כתב האישום הוגש".

עורכי הדין סיימו וכתבו: "לשמחתנו, לאחר קיום מספר דיונים בבית המשפט, השכילה הפרקליטות לקבל עמדתנו וחזרה בה מכתב האישום. מרשינו הם אנשים רבי-זכויות שתרמו תרומה ביטחונית משמעותית מאוד למדינת ישראל, ואנו שמחים שלאחר עוגמת-נפש קשה ועינוי דין במשך שנים ארוכות שנגרמו להם על לא עוול בכפם, הם זוכים סוף-סוף לבוא בקהל ישרים".