ביטון חוגג את שער היתרון הערב
ביטון חוגג את שער היתרון הערבצילום: האתר הרשמי של מכבי ת"א

לעיני 20,000 אוהדיה המקומיים, מכבי ת"א המשיכה לחגוג, לכבוש ולהביס. אחרי שהחלה את עונת 2023/24 ברגל ימין עם תבוסה גדולה שהנחילה בחוץ להפועל באר שבע בתוצאה 6:1, הערב (חמישי) החלה מכבי ת"א את המסע האירופי שלה עם תבוסה גדולה שהנחילה ליריבתה - הפעם באצטדיונה הביתי, אצטדיון בלומפילד.

מכבי קיבלה הגרלה קלה במוקדמות בסיבוב המוקדמות השני של הקונפרנס-ליג בדמותה של פטרוקוב חינצ'שט המולדבית, וכבר לאחר 13 דקות עלתה ליתרון משער יפייפה של דן ביטון בכדור חופשי.

המולדבים כלל לא סיכנו את שער הצהובים מת"א ומכבי ירדה להפסקת המחצית עם יתרון בן שער אחד למרות לא מעט הזדמנויות ומצבי הבקעה שפוספסו.

המחצית השניה נפתחה בדיוק כמו זו הראשונה כאשר לאחר 17 דקות מהפתיחה שלה, הכפילה מכבי את התוצאה משער של ערן זהבי אחרי מבצע אישי נהדר. היה זה שערו הרביעי הרשמי העונה בכל המסגרות בשני משחקים בלבד.

את המסמר האחרון בארון של המולדבים נעץ דור פרץ שהחל מהלך קבוצתי בתוספת הזמן וסיים אותו בבעיטה קלה מתוך הרחבה.

זה נגמר עם 0:3 גדול למכבי שתצא למשחק הגומלין במולדובה בשבוע הבא, משחק שיהיה ככל הנראה לפרוטוקול בלבד. רובי קין פותח את קדנציית האימון שלו במכבי עם שני ניצחונות, הרבה שערים ומכבי בדרך לשלב הבא באירופה.