מכתב איגוד חכמי המערב
מכתב איגוד חכמי המערבצילום: עצמי

אגוד חכמי המערב, מגיב לפרסום בערוץ 7 לפיו הוקמה אגודת רבנים של חכמי עדת המערביים.

"אגוד חכמי המערב קם מתוך מגמה להציב בקדמת הבמה את גישתם המקורית של חכמי המערב, שהושתקה בעשורים האחרונים. אגוד חכמי המערב מברך על כל יוזמה להחזיר ליושנה את עטרת חכמי מרוקו בפסיקה ובהנהגה, ודוחה בכל אומץ נסיון למחוק מורשת זו באמצעות שמות פיקטיביים", אומרים באיגוד.

לדבריהם, "מורשת יהדות מרוקו אינה אכילת מופלטות אלא פסיקה מסורתית, אמיצה ומכריעה בכל תחומי החיים מתוך חיבור למציאות והקשבה לצבור, על מנת לקרב את עם ישראל לאביהם שבשמים ולהרבות שלום בעולם".

לקראת הסיום מתייחסים לארגון החדש עליו הכריז הרב דוד אוחיון, רבה של אלפי מנשה. "הנסיון למכור שוב תורה בבלית-ליטאית תחת השם תורת חכמי מרוקו אינה אלא אחיזת עיניים פוליטית מבית מדרשו של הרב שעסוק כל היום בפוליטיקה.

ובאנו על החתום בשם רבני האגוד, הרב יהודה שלוש - רב שכונות מזרח נתניה , דובר האגוד, הרב מאיר בר חן - רבה של ברצלונה – ספרד, חבר מזכירות האגוד, והרב רפאל דלויה - רב קהילת אוהל יצחק – הר ברכה, מזכיר האגוד".

כזכור, מוקדם יותר היום (ראשון) הוקמה אגודת רבנים של חכמי עדת המערביים. "בשעה טובה ומוצלחת הוקמה אגודה של חכמי עדת המערביים יוצאי מרוקו שתייצג נכוחה את עדת המערביים ותביע את מנהגי המערב ומרוקו וצפון אפריקה נכוחה ולהעמיד הדת והמנהגים על תילם", כתב הרב דוד אוחיון רבה של אלפי מנשה.

לדבריו, היא באה להציב אלטרנטיבה לאיגוד הרבנים יוצאי מרוקו אשר כבר קיים, הרב אוחיון לא ציין אך ככל הנראה מדובר באיגוד חכמי המערב בראשות הרב יהודה שלוש והרב רפאל דלויה. "ולא כאלה קלים לצערנו שמשתמשים בשם חכמי מרוקו ומחללים שם שמים ושם הקדושים אשר בארץ המה חכמי מרוקו והמערב זיע"א".

הרב אוחיון הדגיש במכתב לרבנים כי בימים הקרובים יפורסמו שאר הפרטים על האגודה החדשה. "בימים הקרובים יתפרסמו כל חברי האגודה הרבנים הגאונים אשר ינהלו ביד רמה את המפעל הקדוש והאדיר הודעה תבוא בהמשך. תבורכו ממקור הברכה מזכירות אגודת חכמי עדת המערביים וצפון מרוקו".