קורא בקוראן. אילוסטרציה
קורא בקוראן. אילוסטרציהצילום: פלאש 90

אירוע נוסף של שריפת ספר הקוראן התרחש (שני) מול בניין הפרלמנט בשטוקהולם שבשוודיה ע"י שני פעילים אנטי איסלאמיים, וזאת באישור המשטרה המקומית.

הפעילים, ילידי עיראק, דרכו על ספר הקוראן ולאחר מכן הציתו אותו בדומה לאירוע קודם שהתקיים בסוף חודש יוני מול המסגד המרכזי בשטוקהולם.

נשיא עיראק גינה את הישנות המקרים של שריפת ספר הקוראן וקרא לקהילה הבינלאומית לנקוט צעדים שימנעו אירועים דומים בעתיד.

שגרירות איראן בסטוקהולם פרסמה הודעה בה נאמר, כי "חמורה עוד יותר מהזעזוע בגין ביזוי הקוראן היא העובדה שמדינאים שוודים מצדיקים את אזלת היד בצטטם את הצורך להגן על חופש הביטוי".

בנאום בסוף השבוע כינה מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, את שריפת הקוראן בשוודיה ובדנמרק "התקפה על האיסלאם ונגד שני מיליארד מוסלמים בעולם".

נסראללה פנה לצעירים המוסלמים ברחבי בעולם, אותם כינה "הקנאים ואמיצים", וביקש מהם לפעול באופן עצמאי אם יידרשו לכך.

לדבריו, אם המדינות האיסלאמית לא יעשו את המתחייב עליהן "אזי על הצעירים לנהוג על אחריותם ולהעניש את המחללים את הקוראן ולא להמתין לאיש להגן על דתם".

"במצב שבו אם הממשלות לא יחדלו מההתקפה הזו, העולם יראה את הקנאות של הצעירים (המוסלמים) הללו המוכנים להקריב את עצמם בהגנה על הקוראן", אמר נסראללה.

ב-7 בינואר 2015 בוצע פיגוע ירי במשרדי "שרלי הבדו" בפריז בתגובה לפרסום קריקטורות שנתפשו כמעליבות את מוחמד, נביא האיסלאם. בפיגוע נרצחו 12 אנשים.