בחורי ישיבה חרדים מטיילים
בחורי ישיבה חרדים מטייליםצילום: David Cohen/Flash90

איש התקשורת החרדי אבי רבינא פרסם תיעוד מחוף הים הנפרד באשדוד בו נראים מאות בני אדם מצטופפים בשטח קטן וכתב כי המצב חייב להשתנות.

רבינא כתב: "רק כעשרה אחוזים בלבד מהחופים המוכרזים בישראל הינם חופים נפרדים המיועדים עבור הציבור הדתי והחרדי, זאת בעוד הציבור הדתי והחרדי גם יחד מגיעים ל-23% מהאוכלוסייה. זה חייב להשתנות".

עיתונאי 'הארץ' חיים לוינסון הסכים עם דבריו וכתב: "צריך להוסיף כמה חופים נפרדים רק לבין הזמנים. זה לא סביר הדבר הזה".

השבוע דווח כי בשל עומס חריג של מבלים בחוף הנפרד באשדוד הזעיקו המצילים את השיטור הקהילתי כדי למנוע צפיפות מסכנת חיים.

לטענת המצילים, העומס החריג כלל אלפי מתרחצים שהגיעו מכל ערי הארץ, כשרבים מהם התעלמו מהוראות המצילים והפקחים העירוניים.

יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר הודיע כי יכנס דיון בנושא בוועדה. "התמונות המגיעות מהחופים הנפרדים מלמדות על עומס בלתי נסבל שגובל בסכנת חיים ח"ו. המצילים מתקשים לעמוד בצפיפות והלחץ, בעוד רצועות החוף המותרות לרחצה נפרדת צרות מהכיל את הציבור הדתי והחרדי המבקש ליהנות מבילוי בחוף כמו כל אזרח בישראל", אמר.

עוד הוסיף: "בכוונתי לכנס דיון מיוחד בנושא בוועדת הפנים, יחד עם צמרת משרד הפנים והרשויות שברשותן חוף נפרד, כדי להיערך בשלב מוקדם לעונת הרחצה הבאה ולדון בדרכים לתוספת ולהרחבת החופים הנפרדים, לצד בחינת הכלים העומדים לרשותם של המצילים לאבטחת שלומם של המתרחצים".