שמחה רוטמן
שמחה רוטמןצילום: יואב דודקביץ/TPS

יושב ראש ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן אמר בשיחות סגורות כי בהיעדר הסכמה הקואליציה תתקדם עם החקיקה המשפטית וכי אם האפשרויות יהיו או פעולה חד צדדית או כניעה ל"מסע השקר והאלימות", לדבריו, הקואליציה תפעל חד צדדית.

בכאן רשת ב' פורסם כי באותן שיחות אמר רוטמן שהוא ממשיך לעבוד כל הזמן בניסיון להגיע להסכמות רחבות ביחס לרפורמה אך מעריך שלא תהיה הידברות רשמית בבית הנשיא מכיוון שבאופוזיציה לא מעוניינים בהידברות אמיתית.

רוטמן אמר גם כי אין שום סיבה לבג"ץ להתערב בחוק עילת הסבירות, ואם יעשה כך זו תהיה חריגה מהגבולות שבית המשפט עצמו הציב לעצמו - ולכן הדבר יביא לאובדן אמון מוחלט של רוב הציבור בבית המשפט.

הוא התייחס לביקורת כלפיו ואמר: "אני כליא הברק של האופוזיציה מתנהל קמפיין מטורף נגדי ואני עושה זאת באהבה גדולה".