פובלובה
פובלובהצילום: אייסטוק

מצרכים:

למרנג (כ-12-15 מרנגים אישיים):

5 חלבונים (שימו לב שלא נזלה טיפת חלמון פנימה)

קמצוץ מלח

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

לרוטב פירות היער:

1 וחצי כוסות תערובת פירות יער קפואים (מופרד לכוס וחצי כוס)

1/2 כוס סוכר

שליש כוס מים

מיץ מחצי לימון טרי

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 135 מעלות

מקציפים במיקסר את החלבונים עם קמצוץ מלח

מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה

מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים ידנית

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים צורות של עיגול שטוחות מהבלילה שלנו

אופים בתנור למשך 25-30 דקות ומקררים

ועכשיו לרוטב פירות היער:

בסיר קטן על אש בינונית נבשל כוס פירות יער עם סוכר ולימון

לאחר כמה דקות נמעך את הפירות בסיר בעזרת "מועך פירה"

בסוף נוסיף את חצי כוס הפירות הנותרת ונערבב

ועכשיו לקצפת:

מקציפים במיקסר את השמנת עם אבקת הסוכר עד קבלת קצפת אחידה

מרכיבים את המנה:

מרנג - מעליו שכבת קצפת - ומעליה מעט מהרוטב המדהים.

בתיאבון!