סלט חלבון משאריות עוף
סלט חלבון משאריות עוףצילום: אייסטוק

כמעט כולנו מכירים את התרחיש הבא:

פותחים את המקרר ביום ראשון בצהריים ורואים סיר עם שאריות של עוף משבת, שמצד אחד כבר לא כל כך מגרה, מצד שני חבל לזרוק לפח.

כנ"ל לגבי החלה שכבר לא כל כך טרייה..

אז הבאנו לכם מתכון קל ומהיר לסלט עשיר בחלבון שייקח לכם מקסימום חמש דקות הכנה!

מצרכים:

  • עוף משבת
  • פרוסת חלה משבת
  • 1 מלפפון
  • 4 עגבניות שרי
  • 5 עלי חסה שטופים
  • 1/2 לימון
  • כף שמן זית
  • מעט מלח
  • ביצה קשה

אופן ההכנה:

נחתוך את החסה חיתוך גס ונעביר לקערה, נוסיף פרוסות של מלפפון, נחצה את עגבניות השרי ונוסיף את פרוסת החלה נחמם מעט בתנור/טוסטר.

נחתוך לקוביות גסות ונוסיף את העוף ננקה ונפרק מהעצם נוסיף לקערה יחד עם השמן זית ומלח

נסחט חצי לימון ונערבב ולבסוף נקלף א הביצה קשה ונחצה לשניים מעל הסלט

בתאבון!