הפגנה נגד שחרור וליד דקה
הפגנה נגד שחרור וליד דקהצילום: דוברות

שיירת מכוניות יצאה מהעיר באקה אל-גרביה לנצרת בדרישה לשחרר את האסיר הביטחוני וליד דקה המרצה מזה 38 שנים עונש מאסר עולם בגין מעורבותו ברצח החייל משה תמם ב-1984.

אתר החדשות הערבי – ישראלי "ערב 48" מציין, כי שיירת המחאה אורגנה ע"י התנועה הלאומית של האסירים הביטחוניים ומשפחתו של וליד דקה, והמפגינים הניפו כרזות עליהן נכתב: "החירות לוליד", "וליד זקוק למשפחה ולטיפול", "החירות לוליד היא דרישתנו" ו"הצילו את וליד דקה".

המפגינים דרשו לשחרר את וליד דקה כדי שיוכל לקבל טיפול רפואי הולם למחלת הסרטן ממנה הוא סובל. משפחתו של דקה ציינה, כי משמעות אי שחרורו המיידי הינה "הוצאה להורג" של דקה לאור מצבו הרפואי הקשה.

אשתו של דקה קראה לציבור הערבי להמשיך במאבק לשחרורו בכל הערוצים האפשריים, כולל במישור הבינלאומי, בציינה כי היא תמשיך במאבק המשפטי באמצעות הגשת עתירה לבג"צ.