
בבית החולים לגליל בנהריה נקבע אחר הצהריים (ראשון) מותם של לוחם האש סמל עדנאן אסעד (40) והצעיר מחברון שנפל לבור שופכין בדיר אל-אסד.
אסעד, תושב בית ג'אן ואב לשלושה ילדים, ניסה לחלץ את הצעיר ונפל לבור עם לוחם נוסף. לדברי המשטרה, הצעיר עבד ביישוב ונבדקת האפשרות שהוא נדחף אל הבור - ולא נפל בטעות. מערך הכבאות הודיע כי מצבו של הכבאי השני שהגיע למקום אנוש.
המשטרה עצרה חשוד אחד במהלך חקירת המקרה. "עם סיום שלב החילוץ נפתחה חקירה לבירור נסיבות כניסתו של תושב השטחים לישראל וכן נסיבות כניסתו לבור וזמן קצר לאחר מכן נעצר תושב דיר אל אסד בן 28 בחשד כי העסיק את תושב השטחים. חקירת כניסתו לבור עדיין מתנהלת וטרם ברורה בשלב זה", נמסר מטעם המשטרה.
אלי פרץ, מנהל מד"א מרחב אשר, תיאר כי הניידות הגיעו לזירת האירוע יחד עם כוחות הכיבוי - אך איבדו קשר עם לוחמי האש תוך דקות ספורות. "אז הגיעו צוותים מיוחדים של מד"א, 669 והמשטרה. החילוץ היה קשה, אבל הוצאנו אותם מהבור והצוותים שלנו התחילו לטפל בהם. הם היו במצב של חוסר הכרה, ללא נשימה וללא דופק", אמר. "את עדנאן אני לא מכיר באופן אישי, אבל הוא היה מתנדב שלנו. פעמיים בחודש הגיע בנוסף לעבודת הכיבוי ואייש את ניידת הטיפול הנמרץ בבית ג'אן".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר כי "בלב שבור קיבלתי את הידיעה על פטירתו של לוחם האש סמל עדנאן אסעד מבית ג'אן, אשר בגבורה גדולה הקריב את חייו במהלך פעולה להצלת ילד שנפל לבור. ברגעים קשים אלו אני שולח תנחומים מעומק ליבי למשפחתו היקרה - ומתפלל לבריאותו השלמה של לוחם האש הנוסף שנאבק כעת על חייו".

מפקד תחנת מג'ד אל-כרום, סנ"צ יואל נוביק, סיפר על מאמצי החילוץ: "הבנו שהקשר עם הכבאים שנכנסו לבור אבד. עוד לוחמי אש ירדו ממוגנים והחל תהליך החילוץ. אנחנו מצאנו את הכבאים כשהם במצב לא פשוט בכלל ולאחר מכן מצאנו את הצעיר, שהתברר כשב"ח. אנחנו מנסים להבין מדוע הצעיר נפל, אנחנו מנסים להבין מי העסיק אותו ולמה הוא נמצא פה".