שלומי הייזלר, מנכ"ל משרד האוצר, אמר בראיון לערוץ 7 שהחלטת חברת הדירוג פיץ' להותיר את דירוג האשראי של ישראל על כנו - היא הבעת אמון משמעותית במשק הישראלי.

"אנחנו עדים להודעה בהחלט משמחת וחשובה ואני שמח על כך. זה אומר, בסופו של דבר, שהגורמים הבינלאומיים וחברת הדירוג רואים שכלכלת ישראל היא כלכלה יציבה וטובה. ההודעה משקפת אמון בכלכלה הישראלית והדבר משמח מאוד", הצהיר הייזלר.

לדבריו, דיווחי התקשורת שמנסים להמעיט בהישג או להפוך את משמעותו, אינם מטרידים אותו או את צמרת האוצר. "אני לא רוצה להתעמת עם התקשורת. אנחנו עושים את עבודתנו המקצועית, כמובן, בהובלת שר האוצר, כדי להביא את ישראל לכלכלה יציבה וטובה".

"ההודעה הזו שמה על השולחן את העובדה, שבניגוד לכל מה שאומרים, יש אמון כרגע בכלכלה הישראלית. עכשיו צריך לומר גם בכנות, אנחנו לצד ההודעה הזו עובדים כל הזמן על תוכניות ועוקבים אחרי הנתונים. נכון, הנתונים עכשיו טובים וההוכחה לכך היא הותרת הדירוג, אבל לצד זאת צריכים להתייחס למה שנאמר בדו"ח, שצריכים להמשיך לשמור על יציבות ועל סנטימנט חיובי. אנחנו עובדים על הרבה מאוד תוכניות להאצת המשק בהייטק, בתעשייה ובנדל"ן, אל מול ההאטה שמורגשת בעולם", הוסיף הייזלר.

יחד עם זאת, הייזלר לא התעלם גם מההערות שעולות בדו"ח: "כשאנחנו קוראים את הדו"ח הדברים נאמרים בצורה מאוד ברורה. הדו"ח מדבר על שתי תופעות שקשורות לרפורמה - התופעה הראשונה היא האם אנחנו נמצאים במצב שבו מוחלשים מוסדות השלטון בישראל - כאשר כותבי הדו"ח כותבים מפורש שכאשר מוסדות השלטון בהיחלשות, זה פוגע בכלכלה. בעניין הזה, מבלי להיכנס לנושא הפוליטי, האמירה הברורה של שר האוצר היא שגורמי השלטון, מוסדות השלטון, לא ייחלשו כתוצאה מהרפורמה. אנחנו צריכים כמובן להקפיד על כך שמוסדות השלטון במדינת ישראל יישארו חזקים, אני חושב שזה אינטרס של כולנו".

"הנושא השני זה נושא אי-ההסכמה והדו"ח אומר שזה עלול לגרור לבעיה כלכלית אבל כרגע ההשפעה של הפרמטר הזה שולית. בנושא הזה אנחנו צריכים לעבוד מאוד קשה כדי להחזיר את האמון של המשקיעים בישראל", ציין הייזלר.

המבט, לדעתו, צריך להיות קדימה. "אנחנו מקווים בחודשיים הקרובים לקבל הכרעה בכל הרעיונות שכרגע יש על השולחן. יש שלושה נושאים עיקריים: יש תוכנית להפשרת הקיפאון בענף הנדל"ן מבלי להעלות את מחירי הדיור, בתעשייה אנחנו מאוד רוצים לחזק את התעשייה הישראלית כי יש פה קטר נוסף שיכול לתת 'בוסט' לכלכלה וכמובן בנושא ההייטק אנחנו עובדים על מספר פתרונות שיגייסו משקיעים, שיתנו תמריצים. אנחנו מקווים שתוך חודשיים נוכל להביא תוכנית מאוד משמעותית להאצת המשק".