"יו"ר הרשות הפלשתינית, יאסר ערפאת, הדגיש בפני חברי ועדת הקוורטט את המחויבות שלו ושל הפלשתינים להפסקת אש מלאה", כך אמר היום לכתב עתי"ם ד"ר סאיב עריקאת, ראש צוות המשא ומתן הפלשתיני.

עריקאת מסר, כי מחוייבותו של ערפאת היתה בפני חברי ועדת הקוורטט, שכונסו בלשכת ערפאת ברמאללה ביום א' בלילה. זאת, כדי להדגיש את המחויבות שלו ושל הערבים בתכנית מפת הדרכים.

ערפאת ביקש להעביר דרך נציגי ועדת הקוורטט את מחויבות ערביי הרש"פ בישיבה שיקיימו עוד השבוע בניו יורק, במסגרת הדיונים באו"ם.

עוד אמר עריקאת, כי ערפאת ביקש מחברי הוועדה לשגר לאלתר משקיפים בינלאומיים לשטחי יש"ע לצורך יישום תכנית מפת הדרכים וכדי לחייב את ישראל שתיישם את חלקה בתכנית.

לעומת זאת, אמר אבו עלא, בתום פגישותיו עם נציגי ארגוני המחבלים ברצועת עזה, כי הצד הערבי טרם פנה לישראל בעניין הפסקת האש. זאת, כל עוד לא קיבל הבטחה מלאה מצידם של כל ארגוני המחבלים להפסקת אש ולהגעה להסכם הבנות, הקשור לאחדות העמדה הערבית בעניין זה.

אבו עלא אמר לעיתונאים היום, לאחר שובו מרצועת עזה, כי הוא פועל להגיע להסכם הבנות שיאחד את הרחוב הערבי וישלב את כל ארגוני המחבלים בממשלה ובעמדה אחת.

בישיבות שקיים אבו עלא ברצועת עזה, לא השתתפו בכירי החמאס ובלשכת אבו עלא מסרו, כי אי הגעתם של בכירי החמאס לישיבות של אבו עלא, נבעו מטעמים בטחוניים בלבד. זאת, מחשש להתקפה ישראלית על אותם בכירים ויעדי חמאס בעת הישיבות האלה.

(א"ב)