ראש האופוזיציה יאיר לפיד תוקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע הביקורת שנמתחה מצד חברי קואליציה ואנשי ימין נגד הרמטכ"ל.
"העובדה שראש הממשלה אינו מצליח לעצור את המתקפה המסוכנת הזו על הרמטכ"ל מעלה את השאלה האם הבעיה היא הכשירות של צה"ל או הכשירות של נתניהו. ראש הממשלה צריך להודיע שכל שר או חבר כנסת שיתקוף את הרמטכ"ל ואת מפקדי צה"ל יפוטר מתפקידו בו במקום", טען לפיד.
לדבריו, "היה לי הכבוד למנות את רב אלוף הרצי הלוי לרמטכ"ל צבא ההגנה לישראל. אין לי מושג מה דיעותיו הפוליטיות, זה גם לא מעניין. הוא מונה כי הוא לוחם עז נפש שסיכן את חייו פעמים רבות למען עם ישראל, מנהיג, מפקד, אסטרטג מבריק".
"ההתקפות הנבזיות והשיקריות עליו בימים האחרונים, כולל היום, של שרים בכירים בממשלה, ח"כים בקואליציה ואפילו בנו של ראש הממשלה, הן פגיעה ישירה בצבא, בחברה הישראלית, בחוסן הלאומי ובבטחון הלאומי. שום דבר לא קדוש בעיני האנשים האלה. אין להם גבולות".
"הייתי ראש ממשלה בישראל. חלק מרכזי בתפקיד הזה הוא שמירה על הבטחון הלאומי ועל צה"ל מפני מבקשי נפשנו. מעולם לא העליתי בדעתי שההתקפה על צה"ל תבוא מבפנים, מתוך הבית. אני שולח מפה חיזוק לרמטכ"ל, למפקדי צה"ל ולוחמיו, לכל מערכת הבטחון הישראלית. בזכותכם אנחנו קיימים, חיזקו ואימצו", סיכם.
