משה סעדה
משה סעדהצילום: יואב דודקביץ/TPS

חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד התייחס בריאיון הבוקר (ראשון) לאפשרות של הקמת ממשלת אחדות, זאת ברקע דבריו של חבר הכנסת מתן כהנא מהמחנה הממלכתי שקרא לממשלת אחדות למשך שנתיים ובסופן ראש הממשלה בנימין נתניהו יעזוב את החיים הפוליטיים.

"לחברה הישראלית זו הדרך הנכונה, הרבה מעבר לנתניהו ולליכוד", טען סעדה. "אין מחלוקת לחברה שזה מה שנכון ומדויק על פי האידאולוגיה שלנו. כל מי שמעוניין להצטרף מוזמן. אין כמעט מחלוקת אידאולוגית בין ליברמן לליכוד, המחלוקות פרסונליות לליכוד, ולצערי ממקום פרסונלי לקוחים את המדינה לאן שהיא נמצאת היום".

בהמשך, ביקש להדגיש: "מי שגרם לכך שזאת תהיה הממשלה אלו לא אנחנו. יש חברי כנסת שמחרימים את הממשלה שלנו, וכתוצאה מההחרמה נאלצנו להסתפק בכנף אחת. אם יש רצון, מבינים שיש הרבה מעבר לפרסונלי. היו שניים לטנגו, שימו את זה בצד".

"אם החברה הישראלית היא מה שחשוב לנו, זה הזמן להתאחד סביב אידאולוגיה שהמרחקים בה ממש קצרים. אנחנו אומרים שאנו מעוניינים בפשרה, בשיח. כשאני מדבר עם חברי אופוזיציה, אפילו בכירים שבהם, הם אומרים שבדקות אפשר לפתור את זה. אם נתעלה לרגע ונראה את החברה לנגד עינינו, זה עניין של דקות".

על המתרחש במערכת הצבאית בימים אלה, אמר ח"כ סעדה: "תוציאו את צה"ל מהמחלוקת, לשני הצדדים. אני לא רוצה את צה"ל במחלוקת, מי שמסרב, יש כללים".