הפגנת ראשי הרשויות הערביות
הפגנת ראשי הרשויות הערביותצילום: Yonatan Sindel/Flash90

ראשי רשויות ערביות מפגינים היום (שני) מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים במחאה על החלטת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להקפיא את העברת התקציבים.

ראש מועצה מקומית מזרעה, פואאד עווד, נעצר במהלך ההפגנה בה משתתפים כמאתיים ערבים. המפגינים הצליחו לפרוץ את הגדר שהציבה המשטרה והגיעו עד לשער משרד האוצר.

ח"כ איימן עודה חטף במהלך ההפגנה אגרוף משוטרת מג"ב בהפגנה. יצויין כי בעקבות הקפאת הכספים, ראשי הרשויות הערביות שובתים החל מהבוקר כאות מחאה.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב לשביתה: "מחזק את ראשי הרשויות הערביות שיצאו לשביתת מחאה על עצירת הכספים לרשויות שלהם".

לדבריו, "אין שום סיבה או הצדקה מקצועית לצעד הדורסני הזה מלבד רצונו של סמוטריץ' להוכיח ל'בייס' שהוא נשאר אותו הגזען שהיה תמיד. פיתוח וסיוע אזרחי לחברה הערבית הוא אינטרס לאומי של מדינת ישראל כולה, יהודים וערבים כאחד".

סמוטריץ' הגיב הבוקר לדו"ח של משרד החינוך שחשף כי 77% מהחוגים שתוקצבו ברשויות הערביות, לא התקיימו. על פי דיווח ב'כאן חדשות', 35 מתוך 76 הרשויות במגזר הערבי כלל לא דיווחו לאן הלך הכסף.

"לא אסכים להמשיך את עצימת העיניים כשמאות מיליונים מכספי המיסים של כולנו הולכים לארגוני פשיעה. לא במשמרת שלי", הצהיר סמוטריץ'.

מהמשטרה נמסר: "בשעות האחרונות מתקיימת מחאה סמוך למשרד האוצר בירושלים וכוחות משטרה ומג"ב פועלים לאבטחתה. לפני זמן קצר, במהלך תהלוכה שקיימו המשתתפים מרחוב קפלן (גן הורדים) לכיוון משרד האוצר, החלה הפרת סדר תוך שהמפגינים פרצו את מחסומי מתחם המחאה ונבלמו על ידי כוחות המשטרה ומג"ב סמוך לכניסה למתחם המשרד".

"השוטרים ולוחמי מג"ב נאלצו בשל כך להדוף את המתפרעים ולמנוע את כוונתם וניסיונות אלו לפרוץ אל המתחם. נמשיך לאפשר את חופש המחאה והביטוי לכל אדם, מנגד לא נאפשר הפרת סדר ואלימות מכל סוג שהיא במהלך מחאות ובכלל".