מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, קובע כי ארצות הברית אינה מצפה מישראל ליישם את דעתה שלה בדבר הצורך אותו רואה ארצות הברית בפינוי או הקפאת התנחלויות, בשעה בה הנהגת הרש"פ אינה נאבקת בטרור.

פאוול הוסיף ואמר כי הוא מבין את הקושי העומד בפני שרון לקבל תכתיבים מדיניים מהממשל האמריקאי. פאוול הגדיר קבלת תכתיבים אמריקאיים שכאלה כמהלך שהוא "קשה מאוד עד בלתי אפשרי מבחינתו של ראש ממשלה ישראלי, או כל מנהיג אחר".

את הדברים אמר פאוול בראיון שהעניק לרשת הטלוויזיה בארצות הברית PBS. פאוול הוסיף ואמר כי לא יתייחס ל"ממשלתו" החדשה של אבו עלא, עד שלא יתפרסם הרכבה. יצויין כי פאוול קבע כי על "שריו" של אבו עלא יהיה לעמוד בשלושה קריטריונים שהראשון בהן הוא יצירת מערכת שתתמודד מול מה שהגדיר כמזימותיו של ערפאת. שני הסעיפים הנוספים בהם רואה פאוול חשיבות הם ריכוז כל "מנגנוני הביטחון" ברש"פ בידי אנשיו של אבו עלא וכן מחוייבות ברורה למאבק בטרור. (ש)