ממרח כבד
ממרח כבדצילום: אייסטוק

הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של ממרח כבד היא לטחון כבד עוף עם בצל מטוגן וביצה קשה.

אך לנו יש גרסה קצת יותר מתוחכמת וטעימה הרבה יותר.

הטיפ הראשון הוא היחס בין הבצל לכבד, אנחנו רוצים כמות מכובדת של בצל מטוגן על כל מנת כבד, ולכן על כל חצי קילו כבד נשתמש בחמישה בצלים!

הטיפ השני הוא הביצה קשה, במקום להרתיח את הביצים לבשל ולקלף, תכינו חביתה מקושקשת זריזה במחבת ותקבלו תחליף הרבה יותר טעים לביצה הקשה (שבדרך כלל גם יבשה)

עכשיו נעבור למתכון האידיאלי!

מצרכים:

  • חצי קילו כבד עוף (מוכשר)
  • 5 בצלים לבנים בינוניים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • כפית מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה:

נקצוץ את הבצלים לרצועות דקות ונטגן על להבה בינונית למשך 8-10 דקות.

נכניס למעבד מזון או בלנדר את הכבד עוף (אם הוא לא מוכשר יש לצלות אותו ברשת מתאימה לפניי השימוש)

במחבת נטגן את הביצים כמו למקושקשת

נעביר למעבד מזון את החביתה והבצל המטוגן

נוסיף חצי כוס שמן מלח ופלפל

נטחן עד לקבלת מרקם חלק ואחיד

נטעם אם צריך עוד מלח

בתאבון!

המתכון באדיבות קייטרינג המטבח של הירושלמי