העיתון "מעריב" מדווח היום בעמודו הראשון על כוונה שהייתה להתארגנות אותה הוא מגדיר כ"מחתרת יהודית" לבצע פיצוץ משולב של מספר מסגדים ברחבי הארץ. ב"מעריב" מתוארת הפעולה שעשויה הייתה להתרחש ככזו שתמיט על מדינת ישראל אסון כבד והתקוממות כללית של ערביי העולם נגד ישראל.

לעומת זאת בהמשכה של הכתבה ניתן לראות כי העדות כולה מבוססת על עדותו של העצור שחר דביר זליגר. עדות זו מתוארת בהמשכה של הכתבה כרצופת סתירות ואי התאמות, עדות שאמנם הביאה למעצר חשודים אחרים בפרשה, אולם הביאה גם לשחרורם של שישה מהעצורים בפרשה.

אשר על כן, תמוהה החלטת "מעריב" להתייחס לחלק מדבריו של זליגר כסתורים ובלתי מתואמים ולחלקם האחר כראויים לכותרת ראשית בעמודו הראשון.

פרקליטו של דביר זליגר, עורך הדין אריאל עטרי, אמר לכתב ערוץ 7 כי עדותו זו של דביר זליגר הינה אחת מעשרות עדויות שבכוונה תחילה ניתנו כשהן סותרות זו את זו. "הוא גם אמר לחוקריו שהוא נותן להם עדות שאינה אמיתית כשאר העדויות אותן נתן עד כה".

לדברי עורך הדין עטרי סיבת הדברים היא הבטחתם של חוקריו כי יקלו את תנאי מעצרו של אחין, שלומי, העצור בפרשה המכונה "מחתרת בת עין", אם רק ידבר איתם ויימנע מהשתיקה המוחלטת עליה שמר בראשית חקירתו.

ביום חמישי יתקיים המשך הדיון בהארכת מעצרו של דביר זליגר. (ש)