תבשיל אסאדו
תבשיל אסאדוצילום: המטבח של הירושלמי

יש כל כך הרבה מתכונים ושיטות לתבשילי בשר, אבל את המתכון הזה אתם חייבים לנסות לארוחת החג השנה.

המתכון יחסית פשוט אך דורש סבלנות ושווה את ההשקעה כי בסופו של דבר מתקבל תבשיל רך ומתוק בעל טעמים עמוקים של ירקות השורש שפשוט נמס בפה.

מצרכים:

  • 2 קילו אסאדו (בשר מספר 9)
  • 4 בצלים קטנים לבנים
  • חצי צרור סלרי
  • 4 גזרים קטנים
  • שורש סלרי יחידה
  • 6 שיני שום
  • מקל קינמון קטן
  • כוס יין אדום
  • כוס רוטב ברביקיו
  • חצי צרור טימין טרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

תחילה נחתוך את הבשר לקוביות יחסית גדולות ונטגן עם מעט שמן על אש גבוהה למשך חצי דקה מכל צד.

בשפה המקצועית שלב זה נקרא "סגירה" כי אנחנו סוגרים את הבשר מכל צדדיו אך הוא טרם מוכן.

בסיר גדול נכניס את קוביות הבשר עם שיני השום ונחתוך גס את הירקות.

נכניס לסיר את הגזר, הסלרי, הבצל ואת שורש סלרי שקצצנו גס.

נדליק את הלהבה על חום גבוה ונטגן הכל יחד כשתי דקות לפתיחת הטעמים.

נוסיף את היין ואת רוטב הברביקיו ומקל הקינמון ומים רותחים עד לכיסוי הבשר וטימין טרי.

נסגור את הסיר במכסה, ננמיך את הלהבה לחום נמוך, נבשל 4 שעות כדאי פעם בשעה לתת ערבוב כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית).

לאחר 4 שעות על חום נמוך התבשיל שלנו מוכן.

הבשר יהיה ממש רך ונמס, והירקות יקבלו את כל הטעמים החזקים של השורשים והיין וכמובן הטעם העשיר של הבשר ושל הקינמון.

מי שלא אוהב קינמון יכול להחליף אותו בכף שטוחה של תבלין בהרט.

בתיאבון וחג שמח!